Missade flyget till pappans begravning – då vände piloten

avAndreas Randhir Granfors

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi behöver fler som honom”

Foto: Johan Nilsson

En försening till anslutande flyg gjorde att familjen missade flyget som skulle ta dem till deras fars begravning. Men piloten såg den drabbade familjen genom fönstret på planet – och vände om för att hämta dem.

Det hör inte till pilot-praxis att vända ett fullt plan för att hämta upp några som missat flyget. Men när familjen Short missade sitt anslutande flyg i Minneapolis med bara några minuter kunde inte piloten låta bli att vända på startbanan och hämta upp dem.

”Jag bara grät”

Familjens pappa, som bor i delstaten Tennessee, hade precis förlorat kampen mot cancer och familjen var på väg dit för begravningen. Men förseningar gjorde att de missade planet med tio minuter.

– Jag bara grät, jag kunde inte tro att vi skulle missa planet. Vi är så otroligt tacksamma för att piloten vände. Det hade varit för sorgligt att inte kunna ta farväl, det skulle ha varit svårt att smälta, säger Nicole Wibel, en kvinna ur familjen, till Fox.

Skrek och vinkade

När familjen kom fram till gaten i Minneapolis hade planet redan börjat backa ut på startbanan och personalen förklarade att de tyvärr inte kunde göra något för att få planet att vända.

– De sa att flygtornet nekat planet att åka tillbaka. Min mamma och mina systrar bara satt och grät. Jag skrek och vinkade genom glaset, säger Rick Short.

Enbart pilotens beslut

Piloten såg Rick som stod och vinkade – och vände tillbaka för att hämta upp den omskakade familjen som fick chansen att begrava sin far i hans hemstad.

– Det är så ovanligt att någon gör något snällt för någon annan, vi behöver verkligen fler som honom, säger Rick.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

USA