Polisens uppmaning: Var försiktiga

Den 21-åriga kvinnan hittades död invid joggingspåret och oron sprider sig i Upplands Väsby.

Polisen har ingen misstänkt i mordutredningen – nu uppmanar man allmänheten till försiktighet.

– Spring inte med hörlurar i öronen, säger polisens presstalesman Lars Byström.

Den unga kvinnan parkerade bilen vid Runby skola och tog en löptur i motionsspåret.

Hon skulle bara vara borta en kortare stund men återvände aldrig till sin familj. 21-åringen anmäldes som saknad vid 21.30 på onsdagen och efter ett stort sökpådrag hittades hennes döda kropp i motionsområdet vid 02.05, natten mot torsdag. Polisen misstänker att hon blivit mördad.

Under torsdagen hade polisen ännu ingen misstänkt gärningsman.

Boende i området som brukar jogga vid motionsområdet uppger för Aftonbladet att de känner rädsla och oro efter den tragiska händelsen där den misstänkte mördaren är på fri fot.

”Spring inte med hörlurar”

Nu uppmanar polisen allmänheten att vara försiktiga.

– Vi vill inte skapa en allmän paniksituation men jag tycker att man alltid ska iaktta sund försiktighet och varsamhet. Gå eller spring inte med hörlurar i öronen. För då har man skurit bort ett viktigt sinne som gör det svårare att vara observant, säger Lars Byström, polisens prestalesman.

Hans förslag till de personer i området som är oroliga är att undvika att ge sig ut ensamma.

– Känner man sig orolig kan man ta en vän eller väninna med sig ut när man ska motionera. Det är alltid tryggare att vara två än att vara ensam, säger Byström.

Enligt honom går det i nuläget inte att säga om det finns särskilda skäl för människor i Upplands Väsby att vara oroliga. 

– Vi vet ju inte vad det är för typ av gärningsman. Vi har inte funnit substans att det är någon som kan slå till igen. Vi har inga belägg för det, absolut inte, säger han.

”Arbetshypotes vi kikar på”

Men det är samtidigt inget som kan polisen kan utesluta. De kan inte heller säga om de misstänker att gärningsmannen hade en personlig koppling till offret.

– Det får utredningen visa. Det är en arbetshypotes vi kikar på, om det kan finnas den typen av koppling. Men i nuläget finns det ingenting som tyder på det, säger Byström.

Polisen har under torsdagskvällen personal på plats vid Runbyskolan, intill motionsspåret,

– Det fyller två syften: dels är det trygghetsskapande, dels kan vi få information från människor som har som rutin att röra sig i området på kvällen, säger Byström.

Publisert: