Politisk karriär i framtiden för Zlatan?

avSusanna Vidlund

Fick en röst i franskt lokalval

1 av 2
Någon röstade på Zlatan Ibrahimovic i det franska lokalvalet.

För tre veckor sedan retade Zlatan Ibrahimovic, 33, upp franska folket rejält när han fick ett utbrott och kallade Frankrike ett ”skitland”.

Men minst ett stort fan har svensken fortfarande.

I franska lokalvalen var det nämligen en som röstade på honom.

Det var efter ligaförlusten mot Bordeaux för tre veckor sedan som Zlatan Ibrahimovic stod för ett rasande utbrott på väg till omklädningsrummet.

– Under 15 år har jag aldrig sett en sådan domare i det här skitlandet. De förtjänar inte ens PSG, sa svensken bland annat.

Uttalandet ledde till rejäla reaktioner bland fransmännen.

Bad om ursäkt

Efteråt bad Zlatan bad den franske idrottsministern Patrick Kanner om ursäkt. Kanner godtog ursäkten men alla kunde inte förlåta, däribland den förre Chelsea-spelaren Frank Lebouef som var bedrövad över Zlatan Ibrahimovics utbrott.

– Det går inte att försvara Zlatan. Jag känner att mitt land smutskastas av någon jag älskar.

Påhittig beundrare

Men i Sainte-Florine har Zlatan Ibrahimovic i alla fall en påhittig beundrare. Någon där har tillverkat en falsk röstsedel med Zlatans namn på röstsedeln. Med på lappen står ytterligare ett namn: Valérie Trierweiler, tidigare flickvännen till den franske presidenten François Hollande.

Tilltaget beskrivs i Le Parisien som ett "pojkstreck". Men vem vet, kanske öppnar detta upp för en framtida politisk karriär för den temperamentsfulle fotbollsspelaren?

ARTIKELN HANDLAR OM