Johan joggade ifrån Bert

NYHETER

Jakten på smygrökaren fick abrupt slut

1 av 4 | Foto: Bert tar en semmel-paus i jakten på tjuvrökare.

Bert avslöjade äntligen varför det är tjejerna som åker ut före killarna i veckofinalerna.

Han visade även att han behärskade konsten att dyrka upp lås - allt i jakten på smygrökaren Johan.

Men denna gång överlistades Bert på ett oväntat sätt...

Från yvig hårdrockare till välklippt svärmorsdröm – går det verkligen? Ta en titt på Johan så ser ni att allt är möjligt.

– Jag var väl aldrig någon riktig hårdrockare egentligen. Jag var inte speciellt arg, hatade inte hela livet och hade väl inte de aggressioner som krävs för att bli trovärdig, förklarade han.

Men det skadar nog inte att kunna vara lite småförbannad även i popbranschen!

Pressad Ulrika

Någon som däremot höll på att bli förbannad var Ulrika som inte kunde bestämma sig för en andralåt. Monica ansåg att hon skulle avgöra själv medan Bert pressade henne från sitt håll.

Han ansåg att Madonnas ”La Isla Bonita” skulle vara mer kommersiellt gångbar och förklarade sedan varför så många tjejer åkte ut förra säsongen.

– De valde alltid fel andralåtar och fortsatte:

– Det är synd om ni gör bort er på det här. I mitten stod en rådvill Ulrika som inte visste varken ut eller in.

Hetsjakt

Berts påbörjade jakt på smygrökare var långt ifrån avslutad och likt en detektiv nosade han upp en askkopp full med fimpar:

– Det här ska de fanimej få för.

Därefter stormade han ut på jakt efter den skyldige, som i sin tur verkade känna på sig att ”detektiven” fått upp vittringen. Johan kastade sig nämligen in på toaletten och låste snabbt om sig men att läsa Berts nästa drag är nästintill omöjligt, då denne plötsligt avbröt jakten. Han stegade in i köket, tog på sig träningsoverallen och satte därefter tänderna i en maffig semla:

– Det här är motion när den är som bäst. Då semlan var färdigtuggad tog han upp jakten på Johan, som till slut gav upp efter att Bert försökt dyrka upp toalettlåset. Återigen satte sig Bert i bilen och började domdera medan Johan kutade utanför. Men helt oväntat tog han en vänstersväng och försvann och kvar satt en snopen Bert tittade sig omkring och konstaterade:

– Han är borta?

Ris och ros

Motion i all ära, det som hägrade för våra vänner var ändå veckofinalen och dess förberedelser. En gråtfärdig Dajana kom av sig gång på gång och tyckte allt kändes helt fel men Monica peppade henne:

– Sluta be om ursäkt för dig själv och gå in och visa var skåpet ska stå - det är en order! Ulrika tampades med sitt låtdilemma men kom till slut fram till att ta sitt ursprungliga val, ”Wind beneath my wings”.

Tillbaka på skolan hade Per börjat irritera sig rejält över elevernas låga närvaro på hans lektioner, bara hälften hade dykt upp klassen tidigare.

– Jag börjar bli skittrött på alla förevändningar som ni kommer med inför undervisningen. Ni måste planera tiden bättre.

Efter dagens ris hade det blivit dags för en ros. Veckans elev skulle nu utses och motiveringen var följande:

–”En mycket god kamrat, arbetsvillig, kommer alltid väl förberedd till alla repetitioner och alla lektioner. Och alltid med ett leende på läpparna. Veckans 15 poäng går till Ida”

Därefter bar det åter igen av mot Skövde?och veckofinalen!

Anna Bergstrand