Johan tvingade springa tre kilometer

NYHETER

Bert utdelade straff efter tjuvrökningen

1 av 4 | Foto: En utpumpad Johan konstaterar kanske att det får vara slut med rökningen för ett tag.

Eleverna får syssla med allt från mental träning och avslappning till fysiska prövningar. Inte minst är disciplinen på skolan stenhård och bryter man mot reglerna kan påföljden kosta mer än det smakar. Det kan Johan skriva under på...

Många i gruppen visade sig vara krassliga idag, men det togs ingen hänsyn till. Istället fortsatte de oförtrutet sitt arbete med att hitta nya låtar, låtar som ska locka fram det bästa ur var och en.

Mindre glada var de dock över att behöva fortsätta med covers.

– De kan gå miste om folk som skriver väldigt bra musik själva och det är synd, menade Anders.

Berts förklaring till att de använder sig av ett tema är att de än så länge är osäkra på vad alla passar till. Calle från Mariann Grammofon, underströk vikten av att hitta låtar med stark hitpotential.

Drama med flams och trams

Spända kroppslemmar, hårda nackar, stela rörelser - syftet med skolans dramaövningar är att lösa upp spänningar och få alla mer avslappnade. En rad improvisationsövningar följde under Ronny Ecks säkra hand och att gruppen blev avslappnad rådde inga som helst tvivel om. Under mycket flams och trams lekte de fram den ena övningen efter den andra och som om inte det var belöning nog, blev det middag med vin senare på kvällen.

Förmågan att vara avslappnad går hand i hand med förmågan att vara mentalt förberedd på sin uppgift. Att kunna utveckla sig artistiskt och kommunicera är andra viktiga grundstenar. Vem kan lära ut detta bättre än före detta rektorn Micke Grahn. Efter sin färgstarka föreläsning var han nöjd:

– Intrycket av eleverna är att de känns mer målmedvetna än förra terminen.

Men även eleverna var nöjda:

– Han är en väldigt varm och mjuk människa, det var en positiv upplevelse att få träffa honom, sade Ida.

Straffkommendering för Johan

Så var det plötsligt slut på gullandet och berömmet, i alla fall för Johans del. In stormade Bert nämligen och vrålade:

– Johan! Är du klar?

Eftersom Johan tjuvrökt skulle han nu få ett kännbart straff. Han blev beordrad att hastigt byta om till träningskläder och sedan inleddes själva straffexcersisen Bert placerade sig själv i bilen medan Johan började springa sina tio kilometer. Orättvist jaa men ivrigt påhejjad av Bert:

– Nu hoppas jag att du lärt dig någonting, det du inte har i huvudet måste du ha i benen. Som belöning köpte han en dricka åt sig själv, medan en fullständigt utpumpad Johan så småningom lyckades återvända till skolan.

Fysiska utmaningar

Där väntade dessvärre nästa prövning: ett simprov på tusen meter. Simtekninken hos våra skönsjungande vänner varierade kraftigt men allra tapprast var Martin, han var sisten upp ur poolen. Under tiden i Fame Factory har Martin tappat närmare tio kilo:

– Jag vill ju gå ner i vikt, det är för min egna skull. Ett artistliv kräver god hälsa och en bra fysik.

Att utbildningen på Fame Factory är bred och omfattande var dagens övningar ett strålande bevis på.

Anna Bergstrand