Nya misstankar mot häktade barnläkaren

avTT

Foto: Anders Wiklund
Den barnläkare som sedan tidigare sitter häktad misstänkt för flera fall av sexuella övergrepp mot barn anmäls nu för ytterligare fall av sexuella övergrepp mot barn. Arkivbild.

En barnläkare sitter sedan tidigare häktad misstänkt för flera fall av sexuella övergrepp mot barn i Stockholm. Nu uppdagas fler misstänka fall runtom i landet, rapporterar P4 Skaraborg.

Läkaren arbetade under en kort period i Jönköping och Huskvarna under förra året.

– Vi har gått vidare i sex besök och efter kontakt med föräldrar har polisanmälan gjorts gällande ett av besöken, säger verksamhetschef Ann Grännö Alm i Jönköpings landsting.

30 misstänkta fall

Efter avslöjandena har Skaraborgs sjukhus granskat läkarens patientjournaler och hittat närmare 30 misstänkta fall. Hittills har sjukhuset lämnat minst fyra ärenden till polisen men man har redan hittat fler fall som man granskar.

– Det är en stor utredning, det handlar om tusen patienter. Det är framför allt flickor som vi tror varit föremål för läkarens intresse, säger Christer Printz, chefsläkare vid Skaraborgs sjukhus.

Under förra året jobbade läkaren även på akuten på barn- och ungdomskliniken i Eskilstuna, där han kom i kontakt med över 200 patienter. I Eskilstuna har brister i läkarens journalhantering uppdagats. I Västerbottens landsting jobbade läkaren under ett år på en vårdcentral i Skellefteå och där har en granskning av cirka tusen journaler inletts.

Granskning pågår

Läkaren har även varit anställd på Kry, en läkartjänst i mobilen. Där pågår också en granskning.

Totalt kontrolleras över tvåtusen journaler runtom i landet. Brotten som mannen tidigare häktats för ska ha skett i Stockholm, där mannen arbetade på en barnmottagning. Han misstänks för att ha begått brotten både i och utanför tjänsten.

Mannen nekar till alla misstankar.