Storm och skyfall lamslog Aten

NYHETER

- men nu kommer värmen till Sverige

Aten drabbades av ett kraftigt regnoväder på måndagen. En plötslig storm svepte över den grekiska huvudstaden och vägarna översvämmades av vatten. Men i Sverige väntar solsken och högsommarvärme de närmaste dagarna.

Stormen varade i två timmar. Flera hundra personer har fick sina hem förstörda av vattnet och en 35-årig albansk immigrant dödades i ovädret. Enligt uppgifter från polisen dog han då en vägg kollapsade i centrala Aten, uppger nyhetsbyrån AP.

Bilar sveptes med av vattnet

Stormen orsakade även stora trafikproblem. Trafikljus i innerstaden fungerade inte på grund av kortslutningar och skapade kaos på Atens trafikerade vägar.

På vissa vägsträckor stod vattnet så högt att det var omöjligt att ta sig fram och i förorterna sveptes parkerade bilar i väg av vattenmassorna.

Värmebölja till Sverige

I Sverige verkar dock regnet dra bort och förbytas i solsken. I morgon kommer ett högtryck in från Baltikum. Meteorologerna lovar upp till 30 grader varmt i stora delar av landet.

Får vi bättre väder nu?

– Ja. I morgon blir bästa dagen med värme och en hel del sol. I södra Sverige blir det lokalt 30 grader varmt, säger Sheldon Johnston, meteorolog på SMHI.

Helgen väntas också bli fin, särskilt lördagen som bjuder på värme och sol på många håll.

– Det blir upp till 25 grader i södra Sverige och 15-22 i Norrland, säger Johnston.

Ulrika Nordin