Mette-Marit och Haakon på kärlekssemester

NYHETER

då får Marius stanna hemma

Det norska kronprinsparet njuter av en härlig solsemester i Grekland.

På en segelbåt i glada vänners lag tillbringar Mette-Marit och Haakon sin semester - utan Marius.

Foto: Mette-Marit och Haakon.

Det är i det grekiska ö-paradiset Kykladerna som paret semestrar med bland andra Morten Andreassen som är god vän med Mette-Marit och Haakon.

Men Marius får stanna hemma, skriver den norska tidningen VG. Där blir han passad av sin barnflicka Maria Friestad Bergseth Sikkeland hela veckan.

En 50 fot lång segelbåt bär kronprinsparet och deras vänner när de seglar i Egeiska havet. Tidigare i veckan gjorde de ett stopp på ön Sifnos som är belägen i den västra delen av ö-gruppen. Den har bara 2 200 invånare. Där hyrde Haakon och de andra männen mopeder för att ta sig runt ön. Mette-Marit och kvinnorna stannade kvar i byn Faros som är känd för sina vackra stränder.

På kvällen samlades alla och åt middag på en restaurang i Kamares. Där åt de pizza som de sköljde ner med öl. Sedan återvände de till båten som låg i hamnen i Kamares.

Dagen efter brände kronprins Haakon kalorier genom att ta en joggingtur på stranden.

Flyttar till London

I månadsskiftet augusti / sepetember så flyttar Mette-Marit och Haakon till London och då får Mette-Marits son Marius, 5 år, följa med.

  Haakon ska fortsätta fördjupa sig inom den internationella politiken medan Mette-Marit ska gå en krus i bistånd och utveckling. Marius ska studera engelska.

Pojken ska troligtvis gå i en skola som troligtvis är belägen nära kronprinsparets hem i Earl´s Court.

  Efter skolan ska Marius passas av sin barnflicka.

Öarna i Kykladerna:

Det är en ö-grupp i Egeiska havet som består av 30 större öar, bl a:

Susanna Vidlund