Nyheter

”Eriksson knäppte upp – tack vare Twitter”

Av: 

Julia Skott

NYHETER

Jubel på det sociala nätverket när Peter Erikssons knäppte upp skjortan

Miljöpartiets Peter Eriksson hade först översta skjortknappen knäppt – men efter pausen såg han annorlunda ut.
Miljöpartiets Peter Eriksson hade först översta skjortknappen knäppt – men efter pausen såg han annorlunda ut.

En mer uppknäppt debatt, där de sociala medierna fick sätta tonen?

Kanske, kanske inte.

De sociala medierna fylldes under söndagkvällen ganska förutsägbart av partiledardebatten.

Twitterflödet, hashtaggat med #agenda och #partiledardebatt, handlade i mycket om sammanfattningar, men det drog också iväg åt olika håll.

Till exempel roade kommentarer på Peter Erikssons beskrivning av sittande regering som Lucky Luke. (@200stegtill: "Fast Lucky Luke träffar alltid rätt." @perankersjo: "Om Reinfeldt är Lucky Luke, vad är då de rödgröna, bröderna Dalton?" @peterlinden: "Själv är han den där dumma hunden Ratata." @Osundell: "Peter Eriksson riktar sig till de yngre väljarna")

Ideologisk markering?

Men också mer apolitiska diskussioner om varför Eriksson knäppt översta knappen i skjortan, om det var en modemarkering eller en ideologisk sådan - och sedan hurrarop efter halvtid, då knappen var uppknäppt.

"Tack vare twittermaffian?" undrades det. Och visst var det så. @miljopartiet twittrade snabbt: "Vi lyssnar alltid på twittrarna. Därför knäppte Peter upp knappen." Sociala medier in action? Kanske det.

Göran Hägglund (@goranhagglund) twittrade inte vad någon kunde se under sändning, som han gjorde i plenisalen senast. Ett är dock säkert - alla vill vara partiet som lyssnar på väljarna och är med i sociala medier. Hur det fortsätter att ta sig uttryck återstår att se.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sjuk? Testa om du har Covid-19 med smidigt hemmatest – beställ här

Quicktest

Publisert: