Sköt ihjäl sin vän – greps efter eldstrid

NYHETER

Misstänkte 36-åringen vårdas för skottskador

Först sköt han ihjäl sin kompis i sin ljudisolerade lägenhet.

Sedan kom larmet att mördaren tagit sin far som gisslan i en villa.

36-åringen greps efter en eldstrid med polisen.

Foto: Här slutade flykten Den 36-årige mannen försökte vända bilen vid Ängbybadet i Södra Ängby, men greps efter att ha blivit skjuten av polis i benet.

En 37-årig man hittades vid tvåtiden natten till i går. Han hade skjutits i huvudet i en lägenhet på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Lägenhetsinnehavaren ringde själv till polisen. Han sa att han dödat en annan man och skulle ta sitt eget liv. Polisen identifierade mannen som en tidigare dömd 36-årig brottsling med vapeninnehav. Därför skickades piketstyrkan till lägenheten på Kungsholmen. De skulle just gå in när insatsen tog en oväntad vändning.

Polisen fick kontakt med den misstänktes far, som befann sig i sin villa i Bromma tillsammans med sin andre son. Polisen förstod att även 36-åringen befann sig där, och plötsligt hördes ett skott i telefonen.

Dramatisk biljakt

När piketstyrkan kom fram till Brommavillan

hade pappan tagit sig ut ur huset. Kort efter kom gärningsmannen ut på tomten, och lyckades fly i en Volvo, specialutrustad med blinkande blåljus.

En dramatiska biljakt tog vid, men slutade i Södra Ängby där 36-åringen öppnade eld.

Polisen sköt honom med ett skott i lårbenet.

Av bekanta beskrivs 36-åringen som ”extremt vapenfixerad”. Han är dömd tidigare i en vapen- och narkotikahärva. Han ska även ha varit deprimerad och haft mycket kontakt med psykiatrin.

Ljudisolerad lägenhet

Samtidigt har han skött ett välbetalt arbete och drivit en firma tillsammans med sin pappa.

Ingen av grannarna på Kungsholmen som Aftonbladet har varit i kontakt med hörde skotten. Enligt en person med insyn i 36-åringens liv har han ljudisolerat taket i sin lägenhet.

Den misstänkta gärningsmannen har anhållits misstänkt för mord. Han vårdas på sjukhus för sina skador och kommer inom kort att förhöras.