Misstänkt våldtäktsman svårt misshandlad

Av: Mikael Hellmyrs

Publicerad:
Uppdaterad:

Den 18-åriga kvinnan blev våldtagen av en 29-årig man under festen.

Två andra män tog lagen i egna händer – och misshandlade den misstänkte våldtäktsmannen svårt.

– Han ligger på intensiven nu med svåra skador. Han har dels fått armarna avslagna eller om det är frakturer. Dels har han huvudskador, säger Jonas Eriksson, inre befäl vid Uppsalapolisen.

Under natten mot söndagen hölls en privatfest i ett hus i Knivstatrakten, söder om Uppsala. En hel del alkohol intogs.

På morgonen fick polisen ett larm: en 18-årig kvinna hade blivit våldtagen av en 29-årig man.

Våldtäksmannen svårt uppspöad

Men inte nog med detta. Den utpekade gärningsmannen hade blivit svårt misshandlad av två andra män, födda -81 och -89, som senare kunde gripas och anhållas av polisen. Den utpekade våldtäktsmannen kördes i ambulans till Akademiska sjukhuset. Han har fått huvudskador och armarna svårt slagna, troligen med någon form av tillhygge.

– Han har dels fått armarna avslagna eller om det är frakturer han fått, det vet jag inte. Dels har han fått ganska svåra huvudskador, säger Jonas Eriksson, inre befäl vid Uppsalapolisen, vid 21-tiden.

Grov misshandel

Christer Nordström är presstalesman vid Upplandspolisen.

– Jag vill inte spekulera i om de här två männen vi grep har gett igen på gärningsmannen. Det är grov misshandel, men jag har inga uppgifter på tillhyggen, säger Christer Nordström. 

Akademiska sjukhuset kom vid 20-tiden på söndagskvällen med ett kort uttalande kring den misshandlade mannen. Man konstaterade bara att ”29-åringen inte är livshotande skadad”.

Den 18-åriga kvinnan har undersökts på sjukhus, men resultatet är ännu okänt. Samtliga inblandade parter känner varandra.

– Han ligger anhållen på sjukhuset nu, misstänkt för våldtäkten, med svåra skador. Hur svåra de är går jag inte inte på. Det har talats om att han fått armarna avslagna men jag tror inte att det stämmer riktigt, sa Christer Nordström, tidigare i dag.

Publicerad: