Buss kraschade rakt in i bostadshus

NYHETER

Chauffören och en passagerare avled - tio personer svårt chockade

Foto: Busschauffören försökte varna genom att tuta när han upptäckte att han inte kunde bromsa.

Bussen gled helt okontrollerat på den branta isbelagda gatan och kraschade rakt in i bostadshuset.

Ingen av de boende skadades men busschauffören och en ensam passagerare avled i samband med olyckan.

Den otäcka olyckan inträffade på onsdagseftermiddagen i den sydtyska staden Miltenberg rapporterar den tyska tidningen Bild:s nätupplaga.

– Bussen klarade inte av att ta en lätt vänstersväng på den branta, snö- och isbelagda vägen utan gled rakt framåt, säger polisens presstalesman Peter Rettinger till Bild.

Försökte tuta

Busschauffören ska enligt ett vittne redan långt innan kraschen ha hängt sig på tutan i ett försök att varna omgivningen att hans bromsar inte tog.

Han lyckades dock inte få stopp på bussen vars främre del klövs av ett våningsplan i bostadshuset. Taket hamnade på övervåningen medan resten av bussen trängde in i ett rum på undervåningen.

Som tur var hamnade ingen av de åtta personer som befann sig i huset i vägen för fordonet och alla klarade sig utan fysiska skador men chockades svårt av händelsen. Även en granne och en kvinna som passerade platsen i bil och precis lyckades undvika att krocka med bussen chockades.

Extrem halka

Busschauffören och en ensam passagerare hade dock inte samma tur. Passageraren avled enligt polisen omedelbart och busschauffören bara kort därefter.

Olyckan inträffade klockan 16.42 på onsdagen. Miltenberg, som ligger precis på gränsen mellan förbundsländerna Bayern och Hessen, hade då fått en hel del snö under dagen vilket orsakat den extrema halkan på platsen.