Seriemördare kan vara lös i New York

NYHETER

Fyra kvinnolik funna - försvinnanden av unga prostituerade utreds sen tidigare

En seriemördare misstänks nu gå lös i New York.

Fyra kvinnolik i olika stadier av förruttnelse har hittats dumpade på skilda platser längs en strand utanför staden. De ska enligt polisen ha hamnat där under en period av 18 månader eller längre.

– Vi undersöker just nu detta och det kan vara en seriemördare vi har att göra med, säger Richard Dormer polischef i Suffolk County enligt nyhetsbyrån AP.

Det första liket hittades i lördags av poliser med likhundar. Därefter har tre till hittats inom en sträcka på cirka 400 meter längs strandremsan som ligger omkring 7 mil öster om New York City.

– Vilket indikerar att de dumpats där av samma person eller personer, säger Richard Dormer enligt CNN på nätet.

Öde strandremsa

Strandremsan beskrivs som mestadels öde men många semesterfirare passerar sträckan med bil på sommaren på väg ut mot populära stränder som Jones Beach.

Poliser med likhundra fortsätter nu att söka i området på jakt efter fler offer.

– Jag tror inte att det är en tillfällighet att fyra kroppar hamnade just i det här området, säger Richard Dormer.

Utreder försvinnanden

Att polisen sökte i området beror på att man sedan tidigare utreder ett fall med en försvunnen 24-årig prostituerad kvinna som senast sågs på väg mot närliggande Fire Island. Polisen i Suffolk County har också letat efter en kvinna från Maine som arbetade som eskort och senast sågs i juni i år på ett hotell tillsammans med sin pojkvän.

Liknande fall för fyra år sen

Ännu har man dock inte kunnat fastställa om någon av den försvunna kvinnorna är bland de fyra offren som nu hittats nedgrävda uppger AP.

Polisen tror att dessa bragts om livet någon annanstans och därefter förts till stranden för att gömmas undan.

Ett fall som på många sätt liknar detta ska enligt AP ha utretts för fyra år sedan i New Jersey.

Då hittades fyra prostituerade kvinnor mördade och dumpade i ett avloppsdike utanför Atlantic city och bara cirka 1,6 kilometer från den strand där man nu funnit de fyra kvinnoliken.

De dödsfallen är ännu ouppklarade.