Här flyr soldaten över gränsen

avAlexandra Carlsson Tenitskaja

NYHETER

Filmer från övervakningskameror visar hur den nordkoreanska soldaten flyr över gränsen till Sydkorea.

Han blir jagad av flera män och skjuts med sammanlagt fem skott.

Nu misstänks Nordkorea för att ha brutit avtalet om vapenstillestånd genom att avlossa skott över gränsen, rapporterar CNN.

De nordkoreanska soldaterna som försökte stoppa en före detta kollega från att fly över gränsen till Sydkorea, misstänks för att ha brutit mot avtalet om vapenstillestånd. Det rapporterar CNN med hänvisning till FN.

På övervakningsfilmerna som visades upp under en presskonferens på onsdagen, syns hur soldaten blir jagad av flera andra beväpnade, nordkoreanska soldater. Han skjuts med flera skott och får till slut hjälp av sydkoreanska soldater att ta sig till säkerhet.

Avlossar flera skott

I den första sekvensen från övervakningsfilmen syns ett militärfordon som åker i full fart på den nordkoreanska sidan om gränsen, i riktning mot Sydkorea.

Fordonet far rätt förbi ett monument och svänger höger, alldeles nära den sydkoreanska gränsen.

Soldaten tar sig ur fordonet och springer iväg. Fyra andra nordkoreanska soldater springer efter mannen och avlossar flera skott.

Får hjälp

En senare filmsekvens visar hur den flyende soldaten trycker sig mot en vägg och får hjälp av två soldater att ta sig över till den sydkoreanska sidan.

Enligt mannens läkare, ska han ha träffats av fem skott, bland annat i ena skinkan och armbågen. Ex-soldaten ska återhämta sig enligt plan.

Enligt CNN ska mannens namn och grad inom den nordkoreanska armén, ännu inte ha offentliggjorts.

Här är siffran som avslöjar stora skillnaden mellan nord och syd 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM