Tre poäng för ministern – men arrangemanget utreds av polis

Näringsministern firade AIK:s vinst mot Trelleborg med att dela ut flygblad utanför Friends arena.

Men det föll inte Solnapolisen i smaken.

Nu har det inletts en förundersökning om brott mot ordningslagen.

Allvenska fotbollsmatchen AIK-Trelleborg på Friends arena lockade drygt 13 000 personer i söndags.

Utanför idrottshallen delade näringsminister och AIK-supportern Mikael Damberg (S) ut flygblad tillsammans med tidigare justitieministern Thomas Bodström (S).

På Instagram skrev ministern:

”Två veckor kvar! Många bra väljarsamtal tillsammans med Solnasossar i Bagartorp och utanför Friends. Nu avslutar vi en fin dag med tre poäng!”

Men polismyndigheten tyckte inte att tillställningen var lika rolig.

– Polisen iakttog att det försiggick ett evenemang med Socialdemokraterna uppe på det område i anslutning till Friends arena som kallas för Kragen. Det här området ger varken vi eller kommunen normalt sett några tillstånd för allmänna sammankomster på av säkerhetsskäl, säger Anders Rissel, lokalpolisområdeschef på polisen i Solna, när Aftonbladet når honom.

Mikael Damberg (S) närings- och innovationsminister vid en pressträff.
Mikael Damberg (S) närings- och innovationsminister vid en pressträff.

I veckan har en förutredning genomförts inom polisen för att kontrollera om det möjligen kan ha funnits ett tillstånd.

– Man har inte hittat något beviljat tillstånd och med anledning av det så har det skrivits en anmälan om brott mot ordningslagen och inletts en förundersökning, säger Anders Rissel.

Någon utpekad misstänkt finns dock inte och polisen kommer nu att undersöka foton och prata med ansvariga för arrangemanget på Socialdemokraterna.

Aftonbladet har sökt Mikael Damberg via hans pressekreterare som hänvisar till arrangörerna. I en mejlkommentar skriver Pelda Qaso på Socialdemokraterna att man blev anvisad platsen av en vaktchef och att man nu avvaktar vad polisen kommer fram till.

Publisert: