Fick sparken från klädbutik – efter allergisk reaktion

avAndreas Randhir Granfors

Publicerad:
Uppdaterad:

”Hade jag väntat tio minuter till hade jag dött”

Foto: Faksimil/Facebook

Danielle Dupperreault var tio minuter från att dö av en allergisk reaktion hon råkade ut för på jobbet. En kollega räddade hennes liv genom att ta henne till sjukhus – sedan fick båda sparken av klädbutiken där de jobbade, skriver Buzzfeed.

Danielle Dupperreault från kanadensiska Saskatoon jobbade i klädbutiken Urban Planet när hon kom i kontakt med en paprika. Danielle är svårt allergisk mot paprika och hennes hals svullnade genast upp och hon fick svårt att andas, skriver Danielle på Facebook.

”Sa åt mig att leta i bilen”

”Min chef visade en väldigt dålig attityd. Jag sa att jag inte hade min adrenalinspruta med mig, för jag behövde förnya den och hade inte hunnit. Då sa hon till mig att gå och kolla i min bil efter en spruta och gick sedan iväg. Då började jag kräkas och känna mig svimfärdig,” skriver Danielle.

Danielle hittade ingen spruta i bilen och gick tillbaka in i affären där kunder och hennes kollegor slutligen reagerade medan hennes chef stod vid sin dator och knappade.

”Kunde ha dött”

En kollega hjälpte till slut Danielle till en klinik där hon kunde få en adrenalinspruta. Vid det laget var hennes luftvägar nästan helt slutna. I sitt Facebookinlägg, som delats över 17 000 gånger, uppmanar hon nu alla butiker att ha en adrenalinspruta i butiken.

”Vem vet om en kund behöver en? Eller någon som inte vet om att de är allergiska som inte har en spruta. Doktorn sa till mig att om jag hade gått tio minuter till utan att få en spruta hade jag dött.”

Butiken ber om ursäkt

Efter den dramatiska upplevelsen fick både Danielle och den kollega som hjälpte henne beskedet att de inte längre fick jobba kvar i butiken, som är en del i en stor butikskedja.

– Vi har undersökt händelsen och kan konstatera att sådant beteende inte är acceptabelt, säger en talesperson till Buzzfeed. Företaget har officiellt bett om ursäkt och kommer att betala ut lön till Danielle fram tills det att hon hittar ett nytt jobb.

Följ oss på Facebook

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Kanada