Uppsala

Trafikstopp efter brokrock i Uppsala

Av: 

Ebba Thornéus

NYHETER

På måndagsförmiddagen körde en lastbil in i en järnvägsbro vid Svartbäcksgatan i Uppsala. Under några timmar var det totalstopp i tågtrafiken. Även biltrafiken påverkas. Lastbilen totalförstördes men ingen skadades.

Det var vid 10.15-tiden på måndagen som en lastbil körde in i bron på Svartbäcksgatan i Uppsala. Fordonets lastutrymme totalförstördes och även hytten ska ha blivit rejält tilltryckt. Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen. I nuläget är föraren inte misstänkt för något brott, men det kan enligt polisen komma att ändras.

Bil-och tågtrafik påverkas

Både bil-och tågtrafik påverkades under några timmar i samband med olyckan. Svartbäcksgatan stängdes av för biltrafik och trafiken omdirigerades till andra vägar.

Enligt Trafikverket var det även stopp i all tågtrafik på sträckan mellan Uppsala och Morgongåva och mellan Uppsala och Tierp. Även all tågtrafik mellan Stockholm central - Uppsala - Avesta - Krylbo samt Uppsala - Gävle och vidare norrut, i båda riktningarna, påverkades av stoppet enligt Uppsala Nya Tidning.

Igång vid 13-tiden

Förutom polis och räddningstjänst, skickades även en brospecialist och reparatörer till platsen.

Vid 13-tiden meddelade Trafikverket att tågtrafiken återigen var igång. Dock kan inställda avgångar och förseningar förekomma under måndagseftermiddagen

ANNONS

Snabba leveranser & 1300 monteringspartners - Beställ däck tryggt och enkelt hos Dackonline!

Extern länk från Däckonline SE

Beställ här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Trafik

Trafikolyckor