Pistolhotade polis - stor insats i Skövde

1 av 2

avEbba Thornéus

NYHETER

En man barrikaderade sig i en lägenhet och pistolhotat poliser i centrala Skövde under söndagsmorgonen uppger GT. Flera patruller och en förhandlare tog sig då till platsen.

– Han riktar en pistol mot patrullen när de kommer in genom dörren. Vi ska försöka få ut honom utan vapen, säger Patrik Ahlbom, befäl vid polisen till tidningen.

Strax efter 10 fördes en person ut ur byggnaden av polis. Ingen har skadats i samband med händelsen enligt polisen.

Tipsa | Aftonbladet

Det var på söndagsmorgonen som polis larmades till en lägenhet i centrala Skövde av okänd anledning. När polisen försökte ta sig in i mannens bostad ska mannen ha tagit fram en pistol som han hotade patrullen med.

Polisen kallade då på förstärkning för att försöka få mannen obeväpnad ur lägenheten.

– Vårt beslut i stort är att han inte ska lämna lägenheten med vapen. Sen jobbar vi med förhandlare för att försöka prata ut honom, säger Patrik Ahlbom till GT.

Ledningscentralen ville tidigare inte kommentera GT:s uppgifter till Aftonbladet utan hänvisade till att det är ett pågående ärende.

– Jag kan bekräfta att vi är i centrala Skövde på en insats som är i ett känsligt läge och därför vill vi inte diskutera detta just nu, säger Jenny Widén på polisens regionsledningscentral.

"Har fått ut en kille"

Ett ögonvittne berättade för Aftonbladet att tre poliser gick in i byggnaden vid 09.40-tiden. De var då beväpnade med automatvapen och sköldar och hade hjälmar på sig.

–Sedan dess har det inte hänt något här. Allting är ganska lugnt, säger ögonvittnet. 

Polisen ska under insatsen ha spärrat av en gata som går ned till ett militärområde i närheten enligt vittnet och inte släppt in någon. Även ambulans var på plats.

Vid 10-tiden fördes en man ut ur byggnaden av polis enligt ögonvittnet.

– De har tagit med sig en kille ned som de kört i väg i polisbil. Det hela var lugnt och inga problem alls, säger han till Aftonbladet.

Olaga hot mot tjänsteman

Jenny Widén kunde bekräftade uppgifterna vid 10.20-tiden.

– Vi är forfarande på plats och arbetar. Insatsen är inte avslutad men det stämmer att vi har fört ut en person som följt med polisen. Ingen har skadats i samband med detta.

Senare under dagen kunde polisen delge fler detaljer kring ärendet.

– Vi har gripit en man misstänkt för olaga hot mot tjänsteman. Vi åkte dit på ett larm och när vi kom dit blev patrullen hotad med ett pistolliknande föremål men det hela avslöste sig bra, säger Jenny Widén som dock inte vill gå in på vilket larm det var polisen åkte på från början.

ARTIKELN HANDLAR OM

Skövde