Misstänkt bomb vid polishus

avJoakim Magnå, Linnea Järkstig

Polisens bombgrupp kallades till polishuset i Kungälv efter att en mystisk väska hittats på dörren. Bombgruppen bedömde inledningsvis föremålet som skarpt.

Enligt vittnen hördes en smäll på platsen vid 17-tiden.

Väskan visade sig vara ofarlig.

– Bombgruppen har åtgärdat den, säger Robert Edh, gruppchef vid polisens ledningscentral i region Väst.

Väskan upptäcktes på dörren på polishuset i Kungälv vid 14-tiden på lördagen. Byggnaden och området utanför spärrades av. Polispatrullen som gjorde fyndet kunde inte utesluta att det var ett farligt föremål. Därför kallades bombskyddsgruppen in.

Bedömdes som skarpt

Klockan 15.43 hade väskan undersökts och bombteknikerna bedömde då föremålet som skarpt.

En högre smäll hördes vid 17-tiden.

– Jag hörde en smäll, det lät som ett gevärsskott ungefär, säger ett vittne från platsen till Aftonbladet.

– Vi var på baksidan, men på framsidan står polisens bombgrupp med någon stor bepansrad bil och det var därifrån smällen kom. Jag vet inte om det var att de sköt sönder det eller om det var något annat, fortsätter vittnet.

Ingen skadad

Polisen bekräftade vid 17.30 att dramat var över. Väskan hade sprängts.

– Väskan är ofarlig. Bombgruppen har åtgärdat den, säger Robert Edh, gruppchef vid polisens ledningscentral i region Väst.

Ingen person skadades i samband med händelsen. Hur mycket polispersonal som fanns på plats i huset när väskan upptäcktes är oklart.

Förutom polis kallades räddningstjänst och ambulans till platsen.

Hörde höga sirener

Ett vittne beskrev för Aftonbladet hur han hörde höga sirener och såg stora avspärrningar när han var på väg hem från gymmet.

– Det är ett stort pådrag med poliser, räddningstjänst, vad jag tror är Säpo och ambulans, sa vittnet och tillade att ”en polisman sa till mig att vi har ett föremål vi ska hämta”.

Enligt honom fick flera personer lämna byggnaden för att vänta utanför.