IS/Daesh (Islamiska staten)

Ökänd IS-bödel identifierad

Av: 

Jonas Löfvenberg

NYHETER

De plågade sina fångar och skar sedan halsen av dem.

Nu har den fjärde av de så kallade IS-Beatlarna identifierats – en 27-årig nöjesparksmekaniker från London.

Den brutala gruppen IS-bödlar, kallade ”Beatles” av fångarna på grund av sitt brittiska uttal, är den grupp fångvaktare som brutalt ska ha skurit halsen av upp emot 30 gisslan. Fångvaktarna ska även ha torterat gisslan med skendränkningar, skenavrättningar och elchocker.

Den fjärde personen i gruppen tros nu ha identifierats. Han uppges vara en tystlåten, 27-årig nöjesparksmekaniker från London vid namn El Shafee Elsheikh, skriver BuzzFeed News.

Håller myndigheterna ansvariga

Enligt uppgifter bor Elsheikh, som är en av världens mest eftersökta män, i Syrien med två fruar. I en intervju med BuzzFeed säger Elsheikhs mor att sonen rymde till Syrien 2012 efter att ha blivit radikaliserad i London. Hans mor säger att det inte tog mer än 17 dagar innan hon upptäckte de första tecknen på hans nya livsåskådning.

Elsheikh yngre bror har också stridit för IS men har dödats. Modern anser att de brittiska myndigheterna bär skulden då de inte lyckats stoppa bröderna.

”Vad hände?”

– Mina söner var perfekta. Vad hände? säger den gråtande modern till BuzzFeed.

Alla fyra "Beatlerna" ska ha växt upp i samma område i London och inspirerats av London-predikanten Hani al-Sibai. Al-Siabai ska till exempel ha kallat bombdåden i London för "en seger".

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Nytt terrorhot – kan vara farligare än IS

ÄMNEN I ARTIKELN

IS/Daesh (Islamiska staten)

London

Syrien