Liberalernas ungdomsförbund: Tillåt incest och nekrofili

Liberalernas ungdomsförbund, LUF, i Stockholm vill göra det lagligt med incest och nekrofili.

Det beslutade man på sitt årsmöte i dag.

– Vi är ett ungdomsförbund och en av våra uppgifter är att tänka ett steg längre, säger Cecilia Johnsson, LUF:s ordförande i Stockholm.

Liberalernas ungdomsförbund i Stockholm vill göra det lagligt med incest. Förslaget som lades fram på ungdomsförbundets årsmöte i dag säger att syskon över 15 år ska med varandras samtycke få ha sex.

– Vi tycker generellt inte om morallagar, den här lagstiftningen skyddar ingen just nu. Vi är ett ungdomsförbund och en av våra uppgifter är att tänka ett steg längre. Jag förstår att det kan anses ovanligt och äckligt men lagstiftning kan inte utgå ifrån att det är äckligt, säger Cecilia Johnsson, LUF:s ordförande i Stockholm.

”Ska få ligga med den”

Samtidigt har ungdomsförbundet tagit beslut om att man bör tillåta en form av nekrofili. Den som vill ska få testamentera att andra tillåts ha sex med kroppen efter man är död.

– Man ska få bestämma vad som händer med sin kropp efter att man dött, och om det råkar vara att man vill testamentera sin kropp till museum eller forskning, eller om man vill testamentera för att någon ska få ligga med den så borde det få vara okej, säger Cecilia Johnsson.

– Man äger sig själv även efter sin död, säger hon.

”Inget rimligt förslag”

Adam Alfredsson, presstalesperson för Liberalerna, säger att dessa förslag är inget som moderpartiet ställer sig bakom. Incest är och bör fortsatt vara olagligt.

– Vi tar avstånd från Liberala ungdomsförbundet i Stockholms förslag om att det borde bli någon förändring i lagstiftningen.

Hur ställer ni er till att kunna testamentera sin kropp för nekrofili?

– Vi tycker att det ska fortsatt vara olagligt att utnyttja en död människas kropp på ett sådant sätt, säger Adam Alfredsson.

Publisert: