Polisskjutningen i Baton Rouge

Polisens vädjan: Låt inte hatet förgifta er

Av: 

Katarina Andersson

NYHETER

Montrell Jackson, en av poliserna som dödades i Baton Rouge på söndagsmorgonen, skrev före sin död ett känslosamt inlägg på Facebook.

”Snälla, låt inte hatet förgifta era hjärtan”, vädjade han.

Polisen Montrell Jackson skrev tio dagar före sin död ett inlägg på Facebook som nu får stor spridning. Han skrev i eftersvallet av de två dödsskjutningarna som blev världsnyheter: Alton Sterling från Baton Rouge och Philando Catilles från Minnestota dödades samma vecka av polis. De båda dödsskjutningarna ledde till en rad protester landet runt och blev startskottet till en ny debatt om polisbrutaliteten mot svarta.

I sitt känslosamma inlägg ger Montrell Jackson sin syn på händelserna:

"Snälla låt inte hatet förgifta era hjärtan. Den här staden MÅSTE och SKA bli bättre. Jag jobbar på stadens gator. Demonstranter, poliser, vänner, familj, eller vem som helst som behöver en kram eller vill be en bön med mig - jag finns här för er", skrev Montrell.

”Tar för mycket energi att hata”

Jackson, en svart polis, gift, och pappa till en pojke som bara är några månader gammal var den förste av de dödade poliserna som identifierades efter Baton Rouge-attacken.

I Facebook-inlägget skrev han om sin besvikelse över hänsynslösa kommentarer från familj, vänner och andra poliser efter skjutningen av Alton Sterling.

"Jag älskar er fortfarande, det tar för mycket energi att hata. Men jag kommer aldrig se er i samma ljus igen", skrev han.

I inlägget uttrycker Montrell Jackson också hur svårt det är att vara polis när han och hans kollegor hamnar under lupp efter en dödsskjutning.

"Jag svär på att jag älskar den här staden, men jag undrar om staden älskar mig. I uniform får jag elaka, hatiska blickar och utan uniform ser vissa mig som ett hot", skrev Montrell Jackson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Polisskjutningen i Baton Rouge

USA

Louisiana