Angelica hittade en mask i torsken

1 av 2 | Foto: Masken är en så kallad nematod.
NYHETER

När Angelica Gonzalez skulle laga torsk till middag upptäckte hon något märkligt.

– Jag tänkte "vad i helskotta är det där? Är det ett ben?". Men när jag tittade närmare såg jag att det var en mask i fisken, säger hon till Aftonbladet.

Foto: Angelica Gonzalez

Under måndagskvällen skulle Angelica Gonzalez laga lite torsk till familjen. Men när hon hade plockat fram den frysta fisken och lagt upp den på en tallrik såg hon något oväntat.

– Jag tänkte "vad i helskotta är det där? Är det ett ben?". Men när jag tittade närmare såg jag att det var en mask i fisken, säger hon till Aftonbladet.

Fisken fick snabbt åka in i frysen igen tillsammans med kvittot och familjen fick äta mackor till middag istället. Angelica har kontaktat både Findus och Willys, där fisken inhandlats, och än så länge bara fått höra från Willys, som själva ska kontakta leverantören.

”Vi inspekterar all fisk”

Henrik Hjalmarsson, VD på Findus Sverige, säger att han förstår att det var en obehaglig upplevelse men att de har rigorösa kontroller av sin fisk.

”I havsfisk, som torsk, kan det naturligt förekomma en slags mask som kallas nematod. Därför inspekterar vi på Findus all vår fisk på specialljusbord. Tyvärr kan jag inte säga exakt vad som gått fel i detta fallet men det är ytterst sällan Findus får in rapporter om nematoder i vår fisk” skriver Henrik Hjalmarsson i ett mejl till Aftonbladet.

”Kommer aldrig mer äta torsken”

Han skriver även att de kommer naturligtvis kommer att ersätta Angelica för fisken. Det är dock något Angelica är måttligt intresserad av.

– Jag kunde inte ens äta frukost morgonen därpå för att jag tänkte på den där masken. Jag kommer aldrig någonsin mer att köpa Findus torsk. Man kan inte alltid titta så noga som jag råkade göra i går så det riskerar jag inte, säger Angelica Gonzalez till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM