Svenske Andree visar världen hur man gör upp eld med en citron

Svenske Andree Stedt, 24, driver en Youtubekanal där han lägger upp överlevnadsvideor. Hans senaste filmklipp som visar hur man gör upp eld med en citron har fått över två miljoner visningar – på fyra dagar.

Andree Stedt.
Andree Stedt.

24-årige Andree Stedt från Falun har gjort succé på Youtube med sina filmklipp från de svenska skogarna. Under namnet NorthSurvival gör han överlevnadsvideor och filmer där han visar olika smarta knep, som till exempel hur man kokar ett ägg i en potatis över lägerelden. I måndags la han upp ett klipp där han visar hur man gör upp eld med hjälp av en citron. Sedan dess har videon fått över två miljoner visningar.

– Jag tror att folk gillar mina videor för att de är roliga och effektiva, utan en massa onödigt prat i dem, säger Andree Stedt.

Har alltid varit ute i skogen

När Andree först började spela in filmklipp hade han cirka 300 visningar per video. Idag har hans Youtubekanal över 110 000 prenumeranter.

– Redan från början fick de bra visningar om man jämförde med andra överlevnadskanaler. Min första video som blev stor var ”How To Cook An Egg In A Potato”, den tog fart på en gång och blev min största video. I dag har den cirka 11 000 000 visningar och det är jätteroligt, säger han.

Andree Stedt har alltid varit ute i skogen, ända sedan han var liten. När han hade gått ur gymnasiet köpte han en kamera och började filma. Han startade sin Youtubekanal ”mest för skojs skull”.

– Sedan såg jag att folk började titta på videon och jag fick mina första prenumeranter. Det var roligt att se att folk uppskattade min video och då ville jag göra fler, säger han.

”Folk verkar gilla det jag gör”

Större videor brukar ta 3-4 dagar att filma och tillsammans med efterarbetet som redigering och val av musik tar genomsnittsvideon ungefär fem dagar att göra. Andree upplever att reaktionerna enbart har varit positiva.

– Folk verkar gilla det jag gör, och det är kul när man har lagt ned en massa jobb på en video och folk uppskattar det man har gjort.

Hur länge kommer du att fortsätta?

– Så länge jag tycker det är roligt, och det blir roligare och roligare ju fler som ser mina videor, säger Andree Stedt.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN