Brand på planerat flyktingboende

avNiklas Svahn

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett hus i Mariestad som skulle bli flyktingförläggning har utsatts för ett misstänkt attentat under natten. Räddningstjänsten har varit där och släckt branden.

– Det är rubricerat som mordbrand. Tack och lov är det ingen som bott där, säger polisens förundersökningsledare Eva Nilsson.

Tipsa | Aftonbladet

Larmet kom in till räddningstjänsten vid 00.20-tiden under natten på Sandbäcksvägen i Mariestad. Kraftig rök och öppna lågor har synts komma från huset enligt boende i närheten.

– Det har brunnit i en byggnad där men det är ingen som bor i byggnaden, den står under renovering, säger Peter Brandelf, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.

Skulle bli hem åt flyktingar

Räddningstjänsten har släckt och undersökt om det ligger glödbränder och pyr i huset och uppger att det är rökskador på fastigheten.

– Det är mycket stora skador på huset, det är utbrunnet i stort sett, säger Eva Karlsson, förundersökningsledare vid polisen i Skaraborg.

Huset var i slutfasen av en renovering för att bli en flyktingförläggning och polisen misstänker att det är någon som avsiktligt tänt eld på huset.

– Det är rubricerat som mordbrand. Det är med anledning av värdet som brunnit, det är inte någon som bott där tack och lov, säger Eva Karlsson.

Tekniker undersöker

Enligt räddningstjänsten är huset ett gammalt bostadshus på ungefär 500 kvadratmeter. Byggnaden är avspärrad och under söndagen kommer polisens tekniker att genomföra en undersökning på platsen.

Publicerad: