Misstänkt lik hittat i brunn

NYHETER

Benrester har hittats i en brunn på en gård i Hörby kommun. Slamsugaren som hittade benen är säker på att det rör sig om mänskliga kvarlevor, enligt Sydsvenskan.

Nu utreder polisen händelsen.

– Vi har hämtat de här benresterna och lämnat dem till rättsmedicin, säger Jimmy Modin, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Under måndagen kring lunch gjorde mannen, som jobbar som slamsugare, ett makabert fynd när han rensade en dricksvattenbrunn på en gård i Hörby kommun.

”Plastsäckar med vävtejp”

Han sög upp hö men när han kom ner en bit så hittade han ett revben som fastnade i slangen, säger han till Sydsvenskan. Han trodde först benen var från en häst eller ett får men fick sedan tänka om.

– Det var plastsäckar som var tejpade med vävtejp och eltejp. Eftersom paketet var format som en människa tillkallade jag och gårdens ägare polisen tillsammans, säger han till Sydsvenskan.

Benen skickas på undersökning

Polisens pressinformatör i region syd, Jimmy Modin, kan inte svara på om det rör sig om ett mänskligt skelett.

– Det jag kan bekräfta är att en privatperson under dagen har anträffat benrester utanför en fastighet i Hörby kommun. Vi har hämtat de här benresterna och lämnat dem till rättsmedicin för en närmare undersökning.

Platsen där fyndet har gjorts är avspärrad.

”Såg ut som en människa”

När vet ni om benen tillhör en människa?

– Så fort som möjligt, men jag vågar inte ge något tisdperspektiv, säger Jimmy Modin.

Polisen har i nuläget ingen brottsrubricering men beroende på vad rättsmedicin kommer fram till kan förutsättningarna förändras. Mannen som körde slamsugaren är däremot säker på sin sak.

– Lårbenshalsen såg väldigt mycket ut som en människa, jag såg däremot ingen skalle, säger han till Sydsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hörby