Skötsam tonåring mördade par – åt på ena offrets ansikte

1 av 4
NYHETER

Austin Harrouff, 19, var på restaurang med sina föräldrar när det slog slint.

Plötsligt stormade han ut, gick nästan fem kilometer och in i ett främmande pars hem – och högg ihjäl dem.

När han avbröts av polisen satt han på uppfarten och tuggade på det ena offrets ansikte.

Den misstänkte mördarens mamma berättar i polisförhör att sonen trodde sig ha superkrafter.

Måndagens mystiska och fasansfulla dubbelmord på Michelle Mishcon Stevens, 53, och John Stevens, 59, i staden Tequesta i Palm Beach skakar den amerikanska delstaten Florida.

Poliserna som anlände först till brottsplatsen möttes av en skräckinjagande syn.

Austin Harrouff satt enligt polisen med bar överkropp på det äkta parets villauppfart. Han var böjd över John Stevens döda kropp och bet loss bitar av mannens ansikte. Poliserna avfyrade sina elpistoler mot 19-åringen och släppte lös en polishund – men trots flera stötar och hundilska vägrade gärningsmannen att släppa sitt offer.

Lät som ett djur

Slutligen lyckades tre poliser slita bort den bestialiske Austin Harrouff. Han "gjorde djurläten" och "frustade och vrålade", enligt polisernas vittnesmål, skriver Miami Herald.

Inne i parets garage hittades Michelle Mishcon Stevens död. Både hon och maken hade blivit huggna och slagna upprepade gånger. Enligt polisen hade flera vapen och tillhyggen använts, bland annat redskap på platsen och en fickkniv som Austin Harrouff bar på sig. Det fanns tecken på att makarna hade slagits för sina liv och även gärningsmannen var skadad.

– Det har varit en enorm mängd våld i det där garage, säger sheriff William Snyder på en pressträff, enligt Miami Herald.

Paret, gifta sedan 19 år, hade byggt om sitt garage och brukade sitta där med porten öppen. Det var så de kopplade av när mördaren dök upp vid niotiden i måndags kväll. William Snyder förklarar att den misstänkte gärningsmannen inte kände sina offer.

– Allting pekar på att det inte finns någon koppling mellan den misstänkte och offren. Det verkar, hur oförklarligt det än låter, som en helt oprovocerad och slumpmässig attack på två människor som satt i sitt öppna garage, säger han.

Gav polisen ett falskt namn

En granne som ringde efter hjälp blev även han knivhuggen ett antal gånger när han försökte stoppa det vansinniga våldet. Men han överlevde och opererades i tisdags morse.

– En kvinna ligger på marken. Han slog henne och jag blöder ymnigt. Jag har blivit knivhuggen i ryggen, säger mannen i larmsamtalet, som CBS Miami publicerar.

Austin Harrouff, som först gav polisen ett falskt namn, är andraårsstudent på Florida State University. Innan dubbelmordet satt han på en sportbar tillsammans med sina föräldrar. De hade beställt mat men ännu inte serverats.

Vad som fick honom att rusa ut från restaurangen vet inte polisen. En teori är att han irriterades över den långsamma servicen. Hans mamma har sagt i polisförhör att sonen bråkade med sin far, rapporterar AP.

Austin Harrouff hastade sedan iväg några kvarter i riktning mot sin pappas hus. På vägen fick han syn på Michelle Mishcon Stevens och John Stevens i sitt garage, nästan fem kilometer från restaurangen.

”I detta fall ser vi inget motiv”

Efter gripandet fördes Austin Harrouff till ett sjukhus i Palm Beach där han har hållits nedsövd i respirator. Enligt polisen har hans tillstånd förbättrats under veckan, från att tidigare ha varit livshotande.

Polisen har fortfarande inget svar på vad som ligger bakom det kannibalistiska dådet.

– En av de första sakerna som vi försöker göra på vår brottsplats är att börja förstå gärningsmannens motiv, säger William Snyder, enligt Miami Herald, och fortsätter:

– I detta fall ser vi inget motiv. Det är bara ... Jag vet inte. Vi vet inte vad som händer i hans huvud.

Austin Harrouffs mamma har berättat för polisen att hennes son dagarna innan dubbelmordet uppträdde märkligt och sa sig ha superkrafter, skriver AP.

Sheriffen uppger att utredarna har tagit prover för att se om Austin Harrouff var påverkad av droger vid attacken. Hittills har testerna inte visat några tecken på amfetamin, kokain eller heroin. Det tar längre tid att hitta spår efter exempelvis flakka – ett narkotiskt preparat som kan ge psykotiska våldsutbrott.

– Så småningom kommer vi ha en klar analys av vad som fanns i hans blodomlopp, säger William Snyder.

Skötsam utan brottsregister

Austin Harrouff beskrivs av polisen som en skötsam ung man utan brottsregister, skriver Buzzfeed News. Den misstänkte mördaren ska även ha varit en duktig student och var under High School-tiden stjärna i skolans amerikanska fotbollslag.

Fallet påminner om en bisarr attack i Florida 2012. En man vid namn Rudy Eugene attackerade då en hemlös och åt av dennes ansikte. Gärningsmannen sköts ihjäl av polis. Offret överlevde.

Gärningen, som inte heller den har en klar förklaring, fick många att dra paralleller till levande döda, zombies. Polisen misstänkte att Rudy Eugene hade tagit starka hallucinogena droger men hittade enbart marijuana i hans blod.

ARTIKELN HANDLAR OM

Florida

USA