Två fast vid myr utanför Kiruna

Foto: Två män fastnade med sin skoter i en myr vid Vuoskojaure i Kiruna kommun nära den norska gränsen natten mot söndag.
NYHETER

Två män har larmat fjällräddningen sedan de kört fast med sin skoter vid Vuoskojaure i Kiruna kommun nära den norska gränsen.

Efter att ha passerat en myr fastnade skotern och männen fick vada i vatten upp till midjan.

– De har inga torra kläder och är strandsatta, säger Mikael Norén, vakthavande befäl på polisen.

Strax innan klockan 02 natten till söndag larmades fjällräddningen i Kiruna. Två män kunde berätta att de varit ute med sin skoter vid Vuoskojaure i Kiruna kommun nära den norska gränsen. När de passerade en myr fastnade de.

– Det var mycket vatten och de körde fast. Sedan fick de vada i vatten upp till midjan. De kommer inte därifrån och är blöta och frusna, säger  Mikael Norén, vakthavande befäl på polisen i Norrbotten.

Räddningsinsatsen inleds tidigt på söndagsmorgonen.

"Lyckats få igång en eld"

– Vi ska försöka att få igång en helikopter på morgonen och hjälpa dem. Men vi har pratat med dem och det går ingen nöd på dem. De har lyckats få igång en eld, säger Norén.

Männen har också tvingats att lämna en pulka med tre fågelhundar på myren. Även om människorna kommer i första hand ska hundarna förhoppningsvis inte lämnas i sticket.

Vid 08-tiden på söndagsmorgonen hade en helikopter lyft för att rädda de nödställda. Männen hade då tagit sig upp på land och tänt en eld.