Krisen i Miljöpartiet

Skandal-imamen om homosexualitet: En synd

Av: 

John Granlund

NYHETER

Den miljöpartistiske kommunpolitikern Kamal al Rifai bjöd in Usama bin Ladins tidigare mentor till Sverige.

Nu har den kontroversielle imamen framträtt i Skåne – och berättar för Sydsvenskan om sin syn på homosexualitet:

– Det är en synd man får stå till svars för i nästkommande liv.

Skandalerna kring Miljöpartiet och islamistisk extremism har duggat tätt de senaste veckorna.

I onsdags tvingades kommunpolitikern i Burlöv Kamal al Rifai (MP) ta en timeout efter att det avslöjades att han stått bakom inbjudan av imamen Salman al-Ouda från Saudiarabien.

– Han är emot självmordsbombare och de som ansluter sig till sådana grupper, sa al Rifai till Aftonbladet.

Fullsatt gala

Kritiken mot Salman al-Oudas framträdanden i Sverige har varit omfattande - inte minst från ledande muslimska företrädare.

– Folk ska inte tro att alla muslimer är som de extrema. De allra flesta muslimer som kommit till Sverige vill leva i lugn och ro och bli en del av det svenska samhället, säger Bejsat Becirov, vd på Islamic Center i Malmö, till Sydsvenskan.

al-Ouda var Usama bin Ladins mentor fram till 1993 men tar nu avstånd från våld. I stället vill han införa Sharia-lagar med fredliga medel.

I flera dagar har Salman al-Ouda nu framträtt i Skåne. I går höll han i fredagsbönen i en källarmoské i Malmö och i dag lördag framträdde han på en fullsatt stödgala för Syriens barn på konferens- och nöjeslokalen Amiralen.

"Är en synd"

Sydsvenskan var på plats och beskriver hur den kontroversielle imamen togs emot som en berömdhet.

I samband med evenemanget fick tidningen en intervju med Salman al-Ouda där han bland annat berättar om sin syn på homosexualitet:

– Inom islam är den korrekta åsikten att homosexualitet inte är belagt med något straff i det här livet. Det är en synd man får stå till svars för i nästkommande liv.

På reporterns fråga om Salman al-Oudas uttalanden om att Förintelsen är "grovt överdriven" och att "judar bakar bröd på människoblod" svarar han:

– Det minns jag inte i så fall. Jag är verksam i många kanaler, säger Salman al-Ouda som dock påpekar att Förintelsen är historiskt dokumenterad.

Sätter press på MP-minister

Under lördagen sattes samtidigt ytterligare press på Miljöpartiet när riksdagsledamoten Tobias Billström (M) skriver en interpellation med anledning av imamens besök - till kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP).

– Det reser frågor om graden av radikalisering hos olika muslimska grupper i Malmö och Skåne. Det är viktigt att fråga demokratiministern vilka åtgärder hon ska vidta, säger han till TT.

ANNONS

Se över ditt elavtal när priserna rusar! Jämför och hitta det bästa elavtalet för dig.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sverige år 2028 om Romson styr

ÄMNEN I ARTIKELN

Krisen i Miljöpartiet

Miljöpartiet

Malmö

Alice Bah Kuhnke

Tobias Billström

Saudiarabien

Usama bin Ladin