Polisen: ”Prästen mördade skönhetsmissen”

NYHETER

Nya bevis i 56 år gammal mordgåta

1 av 4 | Foto: John Feit 1960.

Hon våldtogs och mördades – och dumpades i en kanal. Nu kan mordet på 25-åriga läraren och skönhetsmissen Irene Garza 1960 i Texas få sin lösning.

Under onsdagen, amerikansk tid, avslöjade myndigheterna i Hidalgo att de har nya bevis som knyter den huvudmisstänkta till dådet.

Den före detta prästen John Feit ska lämnas ut från hemstaten Arizona.

I nästa vecka ska 83-årige John Feit flygas in från Arizona till södra Texas för att ställas inför rätta, rapporterar nyhetsbyrån AP. Han är misstänkt för mordet på 25-åriga Irene Garza 1960 i McAllen i sydligaste Texas. Vid tillfället var John Feit 27 år och präst i Irene Garzas församling.

Nya bevis

Enligt åtalet ska Irene Garza ha slagits medvetslös, våldtagits och strypts av John Feit efter att hon biktat sig i McAllens katolska församling. Under onsdagens presskonferens avslöjade de lokala myndigheterna att de har nya bevis som binder John Feit till mordet.

Sheriffen Eddie Guerra Hidalgos distriktsåklagare Ricardo Rodriguez var förtegna om detaljerna om de nya uppgifterna i mordgåtan.

Åtalades aldrig

Trots att han enligt uppgift ska ha erkänt mordet på Irene Garza till åtminstone två personer, ställdes prästen John Feit aldrig inför rätta. Det skriver Daily Mail.

Irene Garzas familj har i över 50 år kämpat för att han ska åtalas, och hävdat att polisen skyddat John Feit på grund av hans ställning i kyrkan.

Två år innan sin död kröntes läraren Irene Garza till Miss All South Texas Sweetheart.

ARTIKELN HANDLAR OM

Texas

USA

Brott