Berusad man tog taxi 48 mil – hamnade fel

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT / NTB Scanpix
NYHETER

Inte mycket blev rätt när den berusade mannen skulle ta en Uber-taxi hem efter en festkväll.

48 mil senare och 13 000 kronor fattigare kom han fram – till fel adress.

Har du ångrat en taxiresa någon gång?

Dagen efter en blöt kväll är det lätt att ifrågasätta om det verkligen var nödvändigt att ta en Uber-taxi de där tre kvarteren mellan krogen och efterfesten.

Ångesten lär dock ha varit än mer påtaglig hos den amerikanska man som tog en Uber betydligt längre än tre kvarter. Han vaknade nämligen upp halvvägs in i den 48 mil långa taxiresa som inte ens tog honom till rätt destination, skriver sajten NJ.com.

Mannen var nämligen på besök hos några kompisar i West Virginia när han kände sig redo att gå hem för kvällen. Någonstans uppstod dock förvirring mellan hem som i hos kompisarna i West Virginia och hem som i hemma i New Jersey, 48 mil bort.

När mannen vaknade upp bredvid chauffören och insåg sitt misstag, kunde han inte gärna hoppa av mitt i ingenstans, utan fick snällt åka med hela vägen hem.

Blev extra dyrt

Som lök på laxen hade han råkat beställa en extra stor bil, vilken gjorde resan än dyrare. Resan kom att kosta amerikanen drygt 1 600 dollar, motsvarande drygt 13 200 kronor. Han ska dessutom ha behövt betala för ett antal vägtullar på vägen.

Eftersom chauffören inte hade pengar till tullarna på tillbakavägen ska den berusade mannen dessutom ha tagit ut kontanter åt chauffören innan han gått hem och lagt sig.

Vägrade betala

Den ovillige resenären har i efterhand invänt mot att behöva betala för resan. Han menar nämligen att det var chauffören själv som knappat in hemadressen på hans telefon.

– Uppenbarligen beställde jag Ubern, jag vet inte vart, men jag vet att jag aldrig skulle ha skickat hem den till mig, jag visste var jag befann mig. Han använde min telefon, utan mitt medgivande, säger han till NJ.com.

Uber har bekräftat för sajten att resan har ägt rum, och att de nu kommit överens med mannen, som fick betala för resan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uber