”Tysklands Fritzl” fick åtta barn med styvdottern

NYHETER

Misstänks för 350 sexuella övergrepp mot minderåriga

Foto: reuters, scanpix
"Tysklands Fritzl" riskerar femton års fängelse efter misstänkta övergrepp mot styvdottern. Hon ska ha fött honom åtta barn.

I dag är det sista dagen på rättegången mot mannen som kallats för ”Tysklands Fritzl”.

Han är misstänkt för 350 fall av sexualbrott mot sin dotter, styvdotter och styvson.

Om han döms, riskerar han femton år i fängelse.

Rättegången mot ”Tysklands Fritzl” har pågått i drygt en vecka. Den 48-årige, arbetslöse lastbilschauffören från den lilla byn Fluterschen nära Bonn, är misstänkt för att sexuellt ha utnyttjat sin styvdotter, dotter och styvson i över 20 år.

Han är också misstänkt för att ha agerat hallick och sålt sin styvdotter och dotter till sina vänner. En av flickorna var endast tolv år gammal när det hände första gången.

Själv har han vägrat att låta sig förhöras av rätten. Hans advokat uppger att mannen kan vara psykiskt sjuk.

Fick åtta barn

48-åringen nekar till anklagelserna, men erkänner att han är far till sin styvdotters barn. Totalt fick hon åtta barn, varav ett avled.

De sju barnen som är i livet har genom dna-analys bevisats vara 48-åringens.

– Han var alltid artig, man kunde föra meningsfulla samtal med honom och fick bra kontakt, säger barnmorskan Gabriele Schulte som förlöste tre av 48-åringens styvdotters barn till tyska tv-kanalen RTL.

Hon misstänkte aldrig att något var fel men var förbluffad över att 48-åringen var med vid förlossningarna och bytte blöjor på bebisarna ”som om han var kvinnans make eller far till barnen”.

Blev piskad

48-åringens styvson har vittnat i rätten om ett extremt övervåld. Han har berättat att han blev misshandlad med en hemmagjord piska av läder samt en mattpiska.

Han har också vittnat om sexuella övergrepp som han blev utsatt för.

– När jag var tio, elva, tolv år gammal började han ta på mig mellan benen, har han sagt enligt den tyska tidningen Stern.

Hans 52-åriga fru har vägrat vittna mot sin make. Enligt den tyska tidningen Bild såg hon nervös ut och skakade när hon gick igenom rättssalen. Hon sneglade på sin make och ryckte på axlarna.

Greps i augusti

Fallet avslöjades förra året efter att mannens styvdotter hittat ett brev där en annan av mannens döttrar anklagade honom för sexuella övergrepp. Detta gav henne mod att kontakta polisen och mannen greps i augusti förra året.

– Jag hoppas han får straffet han förtjänar och att han aldrig kan skada någon igen, sa hon till tidningen Bild.

Fram tills dess att 48-åringen greps, levde han med sin fru och femton barn i Fluterschen. Fyra av barnen var från hustruns första äktenskap och paret fick också fyra egna barn tillsammans. De övriga sju barnen var styvdotterns som hon fått med 48-åringen.

Familjen var känd av myndigheterna och fallet har nu lett till en debatt i Tyskland kring hur socialtjänsten fungerar.