Jenna fick sin första kyss – dog

NYHETER

Föll ihop i pojkvännens soffa

1 av 2 | Foto: wales news service
tuggade fradga Jenna Benjamin, 18, tappade medvetandet när hon kysstes med sin dejt i soffan. Hon hade drabbats av plötslig hjärtdöd.

Första kyssen med pojkvännen blev hennes sista.

Efteråt föll Jenna Benjamin, 18, ihop på soffan.

Hon drabbades av plötslig hjärtdöd.

Jenna hade varit ute på kvällen med sin studiekamrat Daniel Ross, 21. När de kom hem till hans lägenhet i Treforest i Wales hettade det till direkt.

– Vi började kyssas innanför ­ytterdörren, säger ­Daniel Rossi förhör enligt tidningen Daily ­Telegraph.

De gick vidare in i vardagsrummet och satte sig i soffan. Där tappade Jenna plötsligt medvetandet och började tugga fradga.

Den skärrade Daniel ringde Jennas mamma för att fråga om hon hade epilepsi, men det hade hon inte. Då ringde han larmnumret och fick instruktioner att utföra hjärt-lungräddning.

Men Jennas liv kunde inte räddas.

Blyg idrottare

I förhöret berättar Daniel Ross att han och Jenna inte var ett par. De hade varit ute några gånger tillsammans men det var deras första kyss, skriver Daily Telegraph.

Jennas pappa säger till tidningen att hans dotter var en väldigt blyg flicka som simmade och spelade landhockey. Dödsfallet inträffade i april 2009 men utreds nu.

Ofta medfött fel

Plötslig hjärtdöd drabbar ett 20-tal unga per år i Sverige. Det beror i regel på en hjärtsjukdom eller något medfött hjärtfel, säger läkaren Stefan Branth:

– Det är som när idrottsmän plötsligt faller ihop på fotbolls­planen. De får en akut rubbning på hjärtrytmen och så stannar hjärtat.

– Det kan utlösas av stress och komma om man har ätit dåligt ­eller har dåliga blodsalter.