Tack för ert förtroende!

NYHETER

I december månad slog Aftonbladet ett historiskt rekord:

Det är nu fler svenskar som läser Aftonbladet än som inte gör det!

En genomsnittlig vecka i december lästes Aftonbladet av 3,8 miljoner läsare på webben – det är hela 52 procent av alla svenskar mellan 15 och 79 år.

I går kom ny statistik från SIFO. Det blev ett kvitto på att Aftonbladet aldrig haft så många läsare som i dag och är Sveriges överlägset mest lästa dagstidning.

Hela 2,5 miljoner läsare varje dag gör som du just nu – läser Aftonbladet som papperstidning eller i digital form.

Det är hela 835 000 läsare fler varje dygn än vad våra tre konkurrenter Expressen, GT och Kvällsposten når tillsammans på ett dygn. Totalt sett finns inget svenskt medieslag som når svenska folket lika brett som kvällspressen varje dag.

Den plattform som växer snabbast i antal läsare på mediemarknaden just nu är mobilen. Aftonbladet fick i går ytterligare ett rekord bekräftat: 674 013 unika användare på vår mobilsajt under förra veckan. Helt otroligt.

Trenden är tydlig. Svenskarna växlar allt snabbare över till digitala nyhetskanaler. Papperstidningen minskar, men når cirka en miljon läsare dagligen i december. Vår ambition är att du ska kunna läsa Aftonbladet i den form som för stunden passar dig bäst.

Här intill ser du en genomgång av de nyheter som engagerade flest Aftonbladetläsare under SIFO:s mät-period.

Vi tackar för förtroendet.