Han badar i pengar

Lasse Diding – kommunisten som byggt sitt eget Leninbad

EXCENTRISK  I källaren på Hotell Gästis i Varberg har Lasse Diding byggt en 300 kvadratmeter stor kopia av Leninbadet i S:t Petersburg.
EXCENTRISK I källaren på Hotell Gästis i Varberg har Lasse Diding byggt en 300 kvadratmeter stor kopia av Leninbadet i S:t Petersburg.

Sverige får allt fler miljonärer.

Men det är bara en av dem som har byggt en kopia av Lenins badhus.

I kväll talar kommunisten Lasse Diding ut i Kanal 5:s nya serie.

– Jag föraktar den här typen av skitprogram, säger han.

Lasse Diding, 58, ägare av Hotell Gästis i Varberg.
Lasse Diding, 58, ägare av Hotell Gästis i Varberg.

Lasse Diding, 58, driver och äger Hotell Gästis i Varberg sedan 25 år tillbaka.

Samtidig som han har blivit miljonär på sitt företagande är Varbergsprofilen övertygad kommunist. Och hans politiska åsikter löper som en röd tråd genom hans hotell.

Gjorde badkopia

I källaren har han till exempel byggt en 300 kvadratmeter stor kopia av Leninbadet i S:t Petersburg.

– Jag såg originalet 1984 och det var så jävla vackert. Så det var självklart att jag skulle skaffa mig ett eget. Även om jag inte sympatiserar med allt som Lenin gjorde, säger Lasse Diding.

Nu väljer han att berätta om sin väg till förmögenheten i Kanal 5:s program ”Svenska Miljonärer” som sänds i kväll.

– Det är klart att det är lite hyckleri att vara kommunist samtidigt som jag är miljonär. Men jag tror att förmågan att förtränga det som inte passar ens världsbild är oändlig, säger han.

Samtidigt passar han på att såga Kanal 5:

– Vi fick skriva under något slags slavkontrakt, som säger att de får göra vad de vill med materialet. Så de har säkert skruvat allting. Jag föraktar egentligen dessa skitprogram, men ser det som gratisreklam för mitt hotell.

”Anarkistiska drag”

Den excentriske Varbergsmiljonären är också van att göra saker på sitt eget sätt. När hans son föddes kämpade Lasse Diding till exempel förgäves för att få döpa honom till ”Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116”.

– Jag höll på med det där namnkriget i tio år. Så jag antar att jag har vissa anarkistiska drag. Men även om jag tycker att jag är en ängslig person, så har jag alltid vågat gå min egen väg. Och det är alltid dumheterna man lär sig mest av, säger Lasse Diding.
”Svenska miljonärer” sänds i kväll kl 21 i Kanal 5.

Publisert: