Obduktionsbilder på styckmördad dök upp på internet

Publicerad 2011-06-11

Sekretessbelagda bilder på styckmördade Christian Larsson läckte ut på internet

Sekretessbelagda bilder på styckmördade Christian Larsson, 26, har läckt ut på internet.

Endast en begränsad krets hade tillgång tillgång till bilderna.

– Det är fullkomligt sanslöst, säger K-G Myhrberg, målsägandebiträde till Larssons familj, till på Västerbottens-Kuriren.

De tre 19-åringarna som mördade Christian Larsson från Bollnäs led inte av någon psykisk störning.

Bilderna från förundersökningen om mordet på Christian Larsson som styckmördades utanför Bollnäs förra året var sekretessbelagda.

När de skulle visas under rättegången var åhörarna och journalisterna tvungna att lämna salen. Även Christian Larssons familj valde att inte se bilderna.

Lagbrott

Men nu har någon läckt ut två av bilderna på internet, trots att de bara var tillgängliga för polisen, åklagaren, tingsrätten och advokaterna, skriver Västerbottens-Kuriren.

Vem som helst kan nu ladda ner bilderna, som är tagna från den rättsmedicinska obduktionen och från undersökningen av den plats där delar av Christian Larssons huvud hittades nedgrävt.

Att läcka ut sådana handlingar är ett lagbrott och polisens förundersökningsledare Sune Nordh säger till tidningen Ljusnan att en utredning ska startas för att spåra läckan.

Tre dömdes

Christian Larsson, 26, torterades och knivhöggs till döds i ett badkar innan kroppen styckades och grävdes ner i ett skogsparti utanför Bollnäs den 7 september 2010. Dagen efter flyttades merparten av delarna och dumpades i sjön Lill-Nien.

Tre 19-åriga män greps och befanns skyldiga till mordet samt brott mot griftefriden. Tingsrätten har ännu inte meddelat straffet.