Fick benet avslitet av haj

NYHETER

Säl kom till undsättning - och räddade troligen Michael Cohens liv

När Michael Cohen ignorerade hajvarningarna i Sydafrika fick han benet avslitet av en 3,5 meter lång vithaj.

Som tur var ignorerade inte en modig säl situationen.

Trots hajvarningarna som utfärdats kunde inte den 43-årige britten Michael Cohen motstå ett dopp i vågorna på Fish Hoek beach i Kapstaden.

När en vakt på stranden såg Michael Cohen gå ner mot vattnet försökte de sätta igång ett larm, men på grund av ett strömavbrott ljöd det inte – och Michael Cohen fortsatte ner mot det

Där togs han emot av en blodtörstig vithaj som bet av hans högra ben och en bit av hans vänstra fot, skriver Daily Mail.

Ny attack

Men hade det inte varit för en säl hade det kunnat gå betydligt värre.

De förbipasserande Douglas Drysdale, 61, och Hugh Till, 66, som sprang ner i vattnet för att dra upp Michael Cohen på stranden, beskriver hur sälen simmade runt dem som för att distrahera den över 3,5 meter långa vithajen, som verkade förbereda en ny attack.

"Försökte hjälpa oss"

– Medan Douglas och jag drog in honom mot stranden, simmade sälen runt oss. Den verkade ganska upprörd. Först efteråt slog det oss att det är väldigt ovanligt att en säl dröjer sig kvar i ett område där det samtidigt finns blod och en haj. Det kändes verkligen som att den försökte hjälpa oss, säger Hugh Till.

Väl i land knöt personal på stranden ett par badbyxor runt Michael Cohens avbitna ben och hindrade på så sätt att han förblödde.