”En av dem mördade”

NYHETER

Åklagaren är övertygad – Mannen bröt ihop i rätten

1 av 3 | Foto: HÄKTADES Den 31-åriga mannen häktades i går misstänkt för mordet på det 33-åriga tidningsbudet. Enligt mannens försvarsadvokat nekar han till brottet.

HELSINGBORG/ÄNGELHOLM. Två personer misstänks för mord på tidningsbudet.

Åklagaren är övertygad att en av dem är oskyldig.

Men nu har båda häktats för mord.

– Kvinnan är mer misstänkt än mannen, säger åklagaren.

En kvinna och en man har häktats för mordet på en 33-årig kvinna i Ängelholm.

Mordoffrets 31-årige pojkvän häktades i går som skäligen misstänkt. I dag ställdes hans förra sambo inför rätten – och häktades på sannolika skäl för samma mord.

– Jag tror dock inte att de utfört brottet tillsammans, sade åklagare Ulrika Ekvall i går.

Kvinnans misstankegrad är alltså högre.

– Kvinnan är mer misstänkt än mannen, säger åklagaren.

Trots det finns just nu inga planer på att släppa honom, enligt Ulrika Ekvall.

Flera släktingar där

Flera släktingar till mordoffret var närvarande vid häktningsförhandlingen i Helsingborg i går. Även den misstänkte mannens närmaste fanns på plats – flera av dem grät när han fördes in salen.

– Familjerna känner inte varandra, även om vi träffats någon enstaka gång, berättar en svåger till offret.

Bröt samman

Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar. När sedan 31-åringen förklarades häktad av rådman Dick Peter Hartman bröt han samman, slog händerna för ansiktet och grät.

– Han är världens snällaste kille, han skulle aldrig kunna göra någon illa, säger en av hans vänner.

Samtidigt fortsätter sökandet efter mordvapnet, enligt Aftonbladets uppgifter ett stickvapen. Bland annat har hundratals gatubrunnar tömts.

Den häktade 31-åringen greps i närheten av mordplatsen sent i måndags natt. Han var då uppriven och chockad. Han uppges ha slagit larm om att den 33-åriga kvinnan låg död i sin lägenhet på Tegelmästaregatan. 31-åringen anhölls på morgonen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Under förhör tidigare i veckan förnekade han att han hade med kvinnans död att göra. Men han lämnade uppgifter som gjorde att hans förra sambo hämtades in och senare anhölls misstänkt för mordet.

Triangeldrama

Även hon nekar.

Den mördade kvinnan har tidigare drivit en restaurang tillsammans med den misstänkte mannen. Han har efter det varit sambo med den 31-åriga kvinnan som också är misstänkt för mordet, men förhållandet tog nyligen slut.

Mannen inledde då ett förhållande med sin förra kompanjon, som nu är mördad.

Triangeldramat kan vara motivet till mordet, har vänner sagt till Aftonbladet.

– Hans tidigare sambo var mycket ledsen över att han skaffat en ny flickvän, berättar en person som känner alla inblandade.

Här är de misstänkta

Man, 31 – Den mördade kvinnans pojkvän.

 Häktades i går skäligen misstänkt för mordet på den 33-åriga kvinnan. Drev tidigare en restaurang med mordoffret. De två ska nyligen ha inlett en relation, bara ett par månader efter att mannens samboförhållande med den nu mordmisstänkta 31-åriga kvinnan tog slut.

 Greps vid mordplatsen i måndags kväll. Enligt uppgift ska han ha slagit larm om den mördade kroppen. Lämnade i förhören uppgifter som ledde till att hans tidigare sambo anhölls för samma mord.

 Nekar till mordet.

Kvinna, 31 – Ex till den mördade kvinnans pojkvän.

 Enligt åklagaren anhållen ”lika misstänkt” för mordet på den 33-åriga kvinnan som mannen. Var sambo med den misstänkte 31-åringen fram till för ett par månader sedan.

 Ska enligt en gemensam vän till de inblandade ha blivit förtvivlad när mannen blev ihop med den nu mördade 33-åringen. Hämtades in till förhör efter att hennes tidigare sambo lämnat uppgifter i polisförhör. Anhållen misstänkt för mordet, ställs i dag inför häktningsdomare.

Nekar till mordet.