God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Stormen Mats drog in med kraft – tusentals strömlösa

Flera tusen hushåll drabbades av strömavbrott i samband med det kraftiga ovädret som pågick i Norrland under söndagskvällen.
– Det är hårda vindar som är orsaken, säger Magnus Kryssare på Vattenfall.

Läs hela artikeln

Senegals president omvald

Senegals president Macky Sall har blivit omvald, med "minst 57 procent" av rösterna i söndagens val, uppger premiärminister Mohamed Ben Abdallah Dionne.

Läs hela artikeln

Bil sprängdes i Kristianstad

Nationella bombskyddet undersökte på söndagskvällen en bil i Kristianstad som misstänks ha skadats vid en explosion, meddelar polisen.

Läs hela artikeln

Tv-stjärna från kultserien död

Skådespelaren Morgan Woodward är död. Han hann under karriären vara med i flera stora filmer och tv-serier. Morgan Woodward blev 93 år.

Läs hela artikeln

Reaktionen av Bale som väcker frågor

Två straffar behövdes för att säkra tre poäng. Real Madrid besegrade Levante med 2–1 på bortaplan. Gareth Bale, 29, vägrade dock fira målet efter kritiken.

Läs hela artikeln

Aaron kämpar för att ändra modevärlden

Aaron Philips modellkarriär har varit allt annat än en dans på rosor. Som en svart transperson med funktionsnedsättning har vägen till framgång varit svår. Men nu visar Aaron att modellvärlden behöver mer mångfald.
– Just nu är jag en av två fysiskt funktionsnedsatta modeller inom hela branschen, berättar säger Aaron.

Läs hela artikeln

”Se till att skaffa er ett jämställdhetskontrakt”

PERNILLA ERICSON: ”Det kallas för ballongtestet. Ta ett helt knippe ballonger och märk varje med en hushållssyssla. Exempelvis Städa, Dammtorka, Plocka i och ur diskmaskinen, Hämta på förskolan, Lämna på förskolan, Köpa kläder till barnen, Ordna kalas, Tvätta bilen, Laga trasiga saker, Klippa gräset och Tvätta. Den som gör mest av varje sak tar en ballong. Vissa har även ett poängsystem där en ballongsyssla som måste göras ofta är mer värd. Summera.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

Publicerad: