Solsystemets planeter ersätter månen

Av: Erik Melin

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: RON MILLER/BNPS
Saturnus och dess ringar skulle täcka nästan 18 grader av natthimlen...

Hur skulle natthimlen se ut om månen byttes ut mot Uranus, Jupiter eller Mars?

Du kan sluta undra, NASA:s tidigare Art Director har skapat bilder av hur det skulle se ut om solsystemets planeter befann sig på samma avstånd som månen.

– Idén om att illustrera hur det skulle se ut om månen ersattes av planeterna fick jag en morgon, jag tror inte något liknande gjorts förut, säger NASA:s tidigare AD Ron Miller.

Att lägga ögonen på månen innebär kärlek, det har Dean Martin lärt oss.

Men hur skulle vi reagera om det istället var Saturnus med sina ringar, Venus eller blågasiga Neptunus som vi såg när vi blickade mot natthimlen?

Ron Miller vill ge oss svaret och har illustrerat hur det skulle se ut.

– Jag ville visa människor vilken effekt de här planeterna har på landskapet och hur fantastiska de är, säger han enligt Daily Mail.

”Fantastiska reaktioner”

Miller har utgått från en bild på natthimlen, tagen i Death Valley i Kalifornien. Månen har sedan bytts ut mot skalriktiga bilder på solsystemets planeter, för att visa hur de skulle se ut om de befann sig på samma avstånd från jorden som vår måne.

– Reaktionerna har varit fantastiska. Jag är nöjd eftersom de gjordes för att inspirera folk. Dessutom är det här det enda sättet jag kan besöka de här planeterna, säger Ron Miller.

Månen cirkulerar runt jorden på ett medelavstånd av 384 400 kilometer.

Ödmjuka med Jupiter

På bilderna ses hur Jupiter, 400 gånger så stor som månen, skulle fylla upp stora delar av natthimlen. Medan minstingen Merkurius bara skulle vara aningen större än månen.

– Vi skulle alla vara lite mer ödmjuka, om vi hade Jupiter hängande över oss, säger Ron Miller.

Vad planeternas påträngande närvaro skulle innebära för jorden framgår inte av Millers arbete.

Publicerad: