Flickan tog sitt liv –  försäljningschef gripen

Publicerad 2013-03-14

Ett berg av blommor, ljus och hälsningar till den 13-åriga flickan som tog sitt liv.

En 13-årig flicka i Kumla tog sitt liv framför ett tåg.

En 44-årig försäljningschef har gripits. Mannen har tidigare propagerat mot näthat och sexuella trakasserier.

Nu är han misstänkt för att ofredat flickan sexuellt.

I fredags hoppade en 13-årig flicka framför ett tåg i Kumla, och tog sitt eget liv. Polisen misstänkte snart att en nätpedofil trakasserat henne.

Nu har en man gripits. Han är på sannolika skäl misstänkt för att sexuellt ha ofredat flickan.

Sa sig vara 15 år

Enligt uppgifter till Aftonbladet är den gripne en medelålders man från Västsverige som är försäljningschef.

Mannen misstänks enligt uppgift till Aftonbladet vara personen bakom "bealarsson97", det nätalias som använts i olika chattmedier, bland annat på bloggar och Skype, för att ofreda flickan. Han har sagt sig vara född 1997.

Vid ett tillfälle ska en moderator på en chatt ha gått in och avbrutit mannens kontakt med flickan.

Pressades visa sig naken

Försäljningschefen lyckades då förmå flickan att gå över till Skype, för att fortsätta det misstänkta sexuella ofredandet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha förmått flickan att visa sig naken. Därefter ska flickan ha tagit emot hot om att bilderna skulle läggas ut offentligt.

Polisen undersöker nu, enligt källor till Aftonbladet, om mannen kan ha utsatt flickan för någon form av utpressning.

Den misstänkte mannen har nyligen arbetat med en känd idrottsklubb. Han har också tidigare tränat unga flickor i fotboll.

– Han har varit aktiv som tränare i klubben tidigare, säger föreningens ordförande till Aftonbladet.

Fler flickor misstänks vara utsatta

Polisen bekräftar att en man i Göteborgstrakten greps i går klockan 15.35. Mannen fördes till polisen i Örebro län och anhölls av jouråklagare klockan 22.30.

Han är på sannolika skäl misstänkt för sexuellt ofredande mot en person och utnyttjande av barn för sexuell posering mot en person.

– Mannen förnekar brott och information vi har tyder på att det finns många andra drabbade, säger Örebropolisens presstalesman Mats Nylén till Aftonbladet.

Ett inledande förhör hölls i går kväll och ytterligare förhör kommer att hållas under dagen. Nylén vill inte säga om mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Mannen misstänks ha kontaktat två flickor från Kumla- och Örebrotrakten. En tredje flicka ska ha varit utsatt för liknande saker, men där omständigheterna är mer oklara.

– Ytterligare offer kan finnas precis var som helst, det är ju så internet fungerar, säger åklagaren Pia Åsberg till TT.

– Flickorna ska inte ha känt mannen mer än över internet, säger hon.

Förespråkare för jämställdhet

44-åringen är, enligt uppgift till Aftonbladet, mån om att presentera sig som en förespråkare för jämställdhet och tolerans. Nyligen publicerade han ett långt inlägg på internet om vikten av att bekämpa trakasserier mot kvinnor och näthat.

"(Det) verkar som vi män tycker oss ha rätten att behandla kvinnor som vi vill. Man kan verkligen fråga sig hur dessa män skulle reagera om det var deras egen mamma eller dotter", skriver han bland annat i inlägget.

Nu misstänks han för att ha sextrakasserat och hotat en 13-årig flicka.

En flicka som senare tog livet av sig.