"Kim Jong-Un jobbar inte på SVT"

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SVT
Foto: SVT

NYHETER

Kim Jong-Uns "besök" i Gomorron Sverige har blivit en världssnackis.

Bilden med diktatorn i morgonsoffan har fått så stor spridning att SVT nu dementerar att han jobbar där.

– Kim Jong-Un är inte ny programledare i Gomorron Sverige, säger programledaren Alexander Norén.

I onsdags gästade John Rydqvist, asienexpert på Totalförsvarets forskningsinstitut FOI, SVT:s morgonprogram Gomorron Sverige. Programledarna Lotta Bouvin-Sundberg och Micke Leijnegard intervjuade honom‬ om Kim Jong-Uns förehavanden och den spända situationen på den koreanska halvön.

Bilden en världssnackis

Den till synes ordinära intervjun har nu fått internationell spridning. Anledningen är att det på en stillbild från programmet ser ut som att diktatorn själv deltar i diskussionerna. I bakrundsgrafiken sitter Kim Jong-Un passande nog i höjd med programledarna och ser ut att lyssna intresserat på John Rydqvists utlåtande.

Diktatorns skenbesök har blivit en världssnackis. Bilden har delats flitigt på sociala medier och nu har den amerikanska nättidningen Huffington Post skrivit om det häpnadsväckande besöket.

SVT dementerar

SVT var inte sena att göra humor av sin egen blunder. I ett officiellt uttalande dementerar de till fullo att Kim Jong-Un jobbar på SVT.

– Vi vill passa på att dementera officiellt på förekommen anledning. Kim Jong-Un är inte ny programledare i Gomorron Sverige, säger programledaren Alexander Norén i ett klipp.

– Han verkar ha haft annat att tänka på kan man säga, tillägger kollegan Marianne Rundström.

Publicerad: