Räddade barn från balkong – hyllas som hjälte

avTT-Aftonbladet

Papperslöse Mamoudou Gassama, 22, från Mali hyllas över hela Frankrike efter sin insats vid en nödsituation i Paris. Genom att klättra upp för fasaden kunde han rädda ett barn som hängde ut från balkongen. Nu ska Gassama hyllas av presidenten Emmanuel Macron.

Den 22-årige maliern Mamoudou Gassama såg ett litet barn hänga hjälplöst från räcket på en balkong i Paris – och fasadklättrade de fyra våningarna för att rädda fyraåringen. Nu hyllas han som hjälte i franska medier.

Gassama, som är papperslös, var på väg för att se Champions League-finalen tillsammans med en vän. Plötsligt fick han syn på en folkmassa som ropade och pekade upp mot balkongen. 22-åringen – som uppenbarligen besitter en imponerande armstyrka – sprang över gatan och hävde sig upp längs husväggen, balkong för balkong. Sedan räddade han barnet, en scen som spridits som en löpeld i sociala medier.

– Det är första gången jag pratar med journalister, och det är första gången jag ser mig själv i en video på Facebook, säger han i en intervju med tidningen Le Parisien.

Barnets pappa, som var ute och handlade, riskerar nu fängelse och dryga böter för att ha försummat sitt ansvar som förälder.

ARTIKELN HANDLAR OM

Frankrike

Paris