Polis larmades om säl på balkong – möttes av Ikeakasse

Det från början osannolika ärendet blev än mer absurt när polisen väl var på plats.

Den skadade säl som inringaren tyckt sig se på en balkong visade sig nämligen vara en blå kasse som fladdrade i vinden.

Larmet kom in klockan 17.28 på torsdagskvällen.

Personen som ringde var upprörd över att grannen mitt emot hade en säl på balkongen i Farsta i Stockholm. Sälen såg inte ut att må bra, enligt personen som ringde.

När patrullen som ryckte ut kom till platsen kunde de konstatera att den misstänkta sälen var något helt annat.

– Det var en polispatrull som blev beordrad på det här uppdraget i tron om att man skulle finna en säl på den här balkongen. Patrullen som kommer till plats lokaliserar rätt lägenhet och kan konstatera att det är en Ikeakasse som ligger på balkongen och fladdrar i vinden, säger Henrik Garzon, operativ koordinator på Farstapolisen.

Poliserna fick följa med upp till den oroliga inringarens lägenhet och låna en kikare.

Medan de stod och kikade på grannens balkong råkade samma granne passera nedanför och försäkrade dem om att inga djur förvarades på balkongen.

– Han sa att han var världens största djurvän och hellre tog det säkra före det osäkra, säger en av poliserna som var på plats.

Inte första gången

Henrik Garzon kan inte redogöra för hur ledningscentralen resonerade när de nåddes av larmet.

– Någonstans gör någon bedömningen att det här kanske är på riktigt, så vi måste ju skicka en patrull, säger Henrik Garzon.

Han håller med om att det hela låter absurt, men det är långt ifrån första gången som just en plastpåse ligger bakom en opåkallad utryckning.

– Spontant händer det inte så där jättesällan att vi får åka på uppdrag som visar sig vara någonting helt annat i slutändan. Ofta är det någon som ser någonting i en sjö och tror att det är en kropp eller något och så åker man dit och så visar det sig vara en plastpåse eller liknande. Så det händer nog oftare än man tror, säger Henrik Garzon.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN