Gröna Lund

Här åker prinsessan Madeleine och Leonore karusell

Av: 

Miriam Bratt

NYHETER

Under söndagen anordnades Childhood-dagen på Gröna Lund i Stockholm.

På plats var prinsessan Madeleine med sin dotter Leonore för att åka karusell och stötta stiftelsen.

– Alla barn har rätt till en barndom där lek har en naturlig plats, säger Childhoods generalsekreterare Paula Guillet de Monthoux i ett pressmeddelande.

För femtonde året i rad hölls Childhood-dagen på Gröna Lund i Stockholm. Prinsessan Madeleine är stiftelsens beskyddare och hon var på plats med sin dotter Leonore.

Dagen anordnas för att fler barn i Sverige och världen ska få en barndom fri från våld och sexuella övergrepp. Under söndagen skänker därför Gröna Lund alla entréintäkter som kommit in innan klockan 16.00 till stiftelsen Childhoods arbete.

”En plats där leken står i centrum”

– Vi är mycket glada och tacksamma för att få arrangera Childhood-dagen på Gröna Lund i år igen. Genom åren har evenemanget genererat närmare tio miljoner kronor till Childhood. Det är naturligtvis extra roligt att göra detta på en plats som betyder så mycket för många barn, en plats där leken står i centrum, säger Paula Guillet de Monthoux, generalsekreterare för Childhood, i ett pressmeddelande.

Childhood-dagen hålls varje år på just tivolit. Stiftelsens tanke är att erbjuda en rolig dag för familjer och samtidigt samla in pengar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintersäsongen; munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert:

LÄS VIDARE

Prinsessan Madeleine tackar svenska folket

ÄMNEN I ARTIKELN

Gröna Lund

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Leonore

Stockholm