Vattenläckan i Rissne har isolerats – ”kan ta ett tag innan allt är normalt”

NYHETER

Trafikplats Rissne i Sundbyberg fylldes med vatten efter att en ledning sprungit läck.

Sundbyberg, Solna och Järvafältet berördes och dricksvattendistributionen påverkades.

– Vi har isolerat läckan där den skadade ledningen finns. Trycket håller på att byggas upp men det kan ta ett litet tag innan det är precis som normalt, säger Johan Krüger, kommunikationsansvarig på Norrvatten.

Något typ av läckage inträffade under eftermiddagen där gamla Enköpingsvägen möter länsväg 279, Ulvsundaleden, trafikplats Rissne, i Sundbyberg norr om Stockholm. Körfält stängdes av av men enligt Trafikverket gick det att passera i långsam takt.

Vid 16:15 uppdaterade Norrvatten om omfattningen av vattenläckaget. På sin hemsida skriver de att stora delar av Sundbyberg och Solna är berörda och att dricksvattendistributionen påverkas. Kommunalförbundet Norrvatten arbetar med att lösa problemet så snart som möjligt.

Fastighetsbolaget Förvaltaren som har hand om bostäder i Sundbyberg skriver på sin hemsida att felet nu är åtgärdat och boende ska ha vattnet åter inom ungefär en timme.

Läckaget skapade köer för bilister efter vägen. Polis fanns också på plats. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska även Karolinska universitetssjukhuset berörts.

– Vattnet är nu återställt genom att vattnet omdirigerades till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Vi har ingen indikation på att verksamheten har påverkats, säger Marie Elfstrand, på Karolinska sjukhusets pressavdelning.

”Kan ta ett tag innan allt är som normalt igen”

Strax innan klockan 17 meddelade Norrvatten att felet är åtgärdat.

– Vi har isolerat läckan där den skadade ledningen finns och trycket håller på att byggas upp igen, men det kan ta ett litet tag innan det är precis som normalt, särskilt om det är fastigheter som ligger högre, säger Johan Krüger, kommunikationsansvarig.

Enligt Norrvattens uppgifter har Solna, Sundbyberg och stora delar av Järvafältet påverkats.

– Exakt vad som har hänt i det här fallet vet vi inte ännu, säger Johan Krüger.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rissne

Sundbyberg