Två män anhållna i Fatimaärendet – fastighet har genomsökts

NYHETER

Fatima Berggren, 57, från Västerås har varit försvunnen sedan i maj.

Nu har två män anhållits misstänkt för försvinnandet och under tisdagen genomfördes en husrannsakan i en fastighet i Västerås

– Jag vill inte kommentera hur de ställer sig till anklagelserna eller vad husrannsakan gett, säger polisens talesperson Anders Hedström.

1 av 3 | Foto: PRIVAT
Fatima Berggren, 57, har varit spårlöst försvunnen sedan i maj.

57-åringen Fatima Berggren från Västerås anmäldes försvunnen den 24 maj. Då hade hon inte hörts av sedan den 18 maj.

Enligt polisen har Fatima Berggren inte försvunnit av egen vilja och den 1 juni inleddes en förundersökning om människorov.

– Vi har hållit över 150 förhör, gjort tekniska undersökningar och sökt av närområdet med hjälp av hundar. Men hon är fortfarande försvunnen. Utifrån en samlad bedömning finns det anledning att misstänka att hon har utsatts för ett grovt brott, har Jonas Partheen, presstalesperson vid polisen i Västmanland tidigare sagt till Aftonbladet.

Två män anhållna

Under tisdagen meddelade polisen att två män anhållits misstänkta för olika brott i Fatimaärendet.

Männen, som är 46 och 53 år och hemmahörande i Västeråstrakten, har varit anhållna i sin frånvaro och greps under tisdagen.

Den 53-årige mannen är skäligen misstänkt för mord alternativt människorov och brott mot griftefriden medan den 46-årige mannen är skäligen misstänkt för brott mot griftefriden och skyddande av brottsling.

– Ett omfattande utredningsarbete har genomförts med bland annat förhör, sökinsatser med hundar och Missing people. Förundersökningen har nu kommit till det läget att två män är skäligen misstänkta för olika brott med anledning av att Fatima är försvunnen, säger spaningsledare Kenneth Ågren i ett pressmeddelande.

Kroppen har inte återfunnits

Vidare skriver han att brottet i nuläget utreds som ett människorov då kroppen ännu inte har återfunnits.

– Vi har kommit vidare i utredningen och förhoppningen är nu att vi ska få klarhet i vad som har hänt med Fatima, säger han i pressmeddelandet.

Under tisdagen har det genomförts en husrannsakan i en fastighet i Västerås och det har även hållits förhör.

Enligt polisen kommer utredningsarbetet att fortsätta med tekniska undersökningar, analys av beslagtaget material och förhör med bland annat de två misstänkta männen.

Oklart hur de ställer sig till misstankarna

I övrigt är man mycket förtegen och vill varken svara på vart männen greps, om de har någon relation till Fatima eller hur de ställer sig till anklagelserna. Polisen vill heller inte svara på vad husrannsakan gett.

– I nuläget pågår ett utredningsarbete och jag vill därför inte lämna några fler kommentarer kring detta, säger polisens presstalesperson Anders Hedström.

Aftonbladet har sökt kammaråklagare Jenny Alriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM