God morgon! Det här hände medan du sov

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN

Obamas kupp: Manning släpps redan i vår

Med bara några dagar kvar på presidentposten har Barack Obama bestämt sig för att korta straffet för Chelsea Manning, den tidigare soldaten som läckte hemliga dokument till Wikileaks. Beslutet kan leda till att den Wikileaks-grundaren Julian Assange ställs inför rätta i Sverige.
Läs hela artikeln

Foto: John Hall

Mordbrännare tände eld på anrik herrgård

Anrika Karlslunds herrgård i Örebro höll på att gå upp i lågor under onsdagskvällen. Det har brunnit både inne i stora huset och i en vedbod och flera brandstyrkor var på plats.
– Någon har kastat in brännbar vätska genom ett fönster, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid Örebropolisen.
Läs hela artikeln

Birna, 20, försvunnen – spåren leder till fartyg

Övervakningskameror visar hur 20-åriga Birna Brjáns­dótt­ir går på en gata i Reykjavik natten till lördag. Sedan dess är hon försvunnen. Polisen har i nuläget två huvudspår: Ett par skor som hittades i hamnen – och en bil som hyrts av grönländska fiskare.
Läs hela artikeln

Här är det störst risk att råka ut för inbrott

Risken att drabbas av inbrott är 17 gånger större i Danderyd än i lappländska Dorotea och Arjeplog, visar statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå).
– Det är kanske inte helt slumpmässigt vart vissa tjuvar väljer att rikta sin uppmärksamhet, säger utredaren Johanna Olseryd till TT.
Läs hela artikeln

Man allvarligt skadad av sandspridare

En man i 20-årsåldern var ute och sandade vägarna i Östavall, Ånge kommun, när han av okänd anledning fastnade med benet i sandspridaren. Han satt fast i tre timmar – och fördes till sjukhus med allvarliga skador, rapporterar TT.
Läs hela artikeln

Foto: Privat
Philip, 21, har kartlagt de olika kebabsåserna i Sverige.

Så(s) löste han gåtan om kebaben i Sverige

Att smaken är som baken och att den är delad, vet vi sedan länge. Men efter Philips genialiska kartläggning över hur kebab serveras i Sverige är det ännu tydligare.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!