God morgon! Det här hände medan du sov

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN

Trump hyllar brexit – och sågar Merkel

Brexit är ”en bra grej”, Nato är ”föråldrat” och vi bör kunna lita på Vladimir Putin. Det säger Donald Trump i sin första europeiska intervju efter presidentvalet. Och han kallar Tysklands och Angela Merkels flyktingpolitik för ”ett extremt katastrofalt misstag”·
Läs hela artikeln

Fjällräddning efter två försvunna fiskare

Två män åkte ut i fjällen i en nationalpark i Jokkmokks kommun för att fiska. De söktes av fjällräddningen och återfanns tidigt på måndagsmorgonen välbehållna i en stuga.
Läs hela artikeln

Siewert Öholm tar farväl – familjen vakade i natt

Tv-profilen Siewert Öholm, 77, trodde att cancern var på väg bort – men diagnosen var felaktig. Under helgen har familjen vakat runt honom på sjukhuset och de har publicerat ett personligt farväl: ”Jag är inte rädd.”
Läs hela artikeln

S vägrade debattera – vägrar kommentera

I debatten om invandrare och brottslighet i SVT:s ”Agenda” fick Sverigedemokraterna medverka som enda parti. Justitieminister Morgan Johansson (S) avböjde att delta – och hans stab vägrar berätta varför.
Läs hela artikeln

Flygkrasch i bostadsområde – minst 28 döda

Ett turkiskt fraktflygplan kraschade i ett bostadsområde utanför den kirgiziska huvudstaden Bishkek. Minst 28 personer har dött – och de allra flesta av dem befann sig i byggnader på marken.
Läs hela artikeln

Foto: Instagram
Lilla Sonny gosar ofta och gärna med sina djursyskon.

Djurfamiljen älskar sitt människosyskon

Familjen Boggs består av fyra hundar, en katt, två vuxna människor – och nu bebisen Sonny.
– Från minuten han kom hem har de älskat honom som en av deras, säger mamma Kasey till The Dodo.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!