Dödsskjutningen av Ahmed, 16

Kräver att Ygeman kommer hem till Ahmeds mamma

Av: 

Susanna Nygren

NYHETER

Vid ett känslosamt tal på platsen där 16-årige Ahmed sköts ihjäl kallade hans kusin Housam Abbas på politikers hjälp.

Han kräver att de slutar skära ned på polisens resurser. Han kräver också att inrikesminister Anders Ygeman kommer till familjen och träffar Ahmeds mamma.

Klockan 18.50, samma tid som Ahmed mördades, inleddes minnesstunden. Hundratals sörjande anhöriga och vänner hade samlats vid busshållplatsen för att hedra den 16-årige pojken.

Ahmeds kusin höll ett tal med flera krav och en direkt uppmaning till inrikesminister Anders Ygeman.

– Jag kräver att inrikesministern ska besöka familjen och att han ska göra de åtgärder som behövs. Han ska lyfta frågan, säger Housam Abbas.

Housam Abbas vill att inrikesministern ska komma till familjen och se sorgen i Ahmeds mammas ögon. Och att Ygeman ska förklara vad han ska göra för att stoppa våldet i Malmö.

”Inte tillräckligt för att avskräcka ungdomar”

Det grova våldet har klättrat ned i åldrarna påpekade Housam. Han menar att tonåringar har blivit hantlangare för grov brottslighet eftersom de inte döms till långa fängelsestraff. Därför kräver han längre fängelsestraff för unga.

– Jag kräver hårdare straff för ungdomar. Därför att de flesta som säljer knark och har vapen hemma är ungdomar eftersom de får så lätta straff. Ett par månaders fängelse är inte tillräckligt för att avskräcka dem, säger Housam Abbas.

Det behövs fler poliser och polisen behöver mer resurser, konstaterade Housam. Han är bedrövad över situationen i Malmö.

– Vi flydde från ett land där poliser inte kunde skydda oss. Nu händer samma sak. Sverige är lika med Irak.

Anders Ygeman låter hälsa genom sin pressekreterare att han inte vill kommentera familjens vädjan.

– Ygeman har kommenterat detta i flera medier under dagen. Vi tycker det får räcka så, säger Fredrik Persson, pressekreterare.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Dödsskjutningen av Ahmed, 16

Anders Ygeman

Malmö